Το ματς ΑΕΚ – Ντιναμό ορίστηκε την ίδια μέρα και ώρα του αγώνα Παναθηναϊκός – Ατρόμητος!
i

© Intime

Το ματς ΑΕΚ – Ντιναμό ορίστηκε την ίδια μέρα και ώρα του αγώνα Παναθηναϊκός – Ατρόμητος!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:34 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:35 - 08.08.2023

«Αλλαλούμ» επικρατεί με την ημερομηνία διεξαγωγής του ΑΕΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ, αφού το ματς της Ένωσης ορίστηκε την ίδια μέρα και ώρα με τον αγώνα Παναθηναϊκός – Ατρόμητος.

Η Ελλάδα θρηνεί ένα ακόμα θύμα από εκδήλωση οπαδικής βίας, με τον 29χρονο, Μιχάλη Κατσουρή, να χάνει τη ζωή του από την δολοφονική επίθεση των οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας στην «OPAP Arena».

Αποτέλεσμα της ο θάνατος του νεαρού, ο τραυματισμός άλλων τεσσάρων ατόμων - εκ των οποίων ο ένας σοβαρά - καθώς και η αναβολή του αγώνα. Όπως ήταν λογικό, έπειτα από τον άδικο χαμό του νεαρού Μιχάλη, κατέστη αδύνατον να διεξαχθεί ο αγώνας, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League. Η UEFA, όπως γνωστοποίησε η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ανακοίνωσε τον ορισμό του αγώνα στις 19 Αυγούστου (21:45), δημιουργώντας έναν μεγάλο «μπελά» στην ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, την ίδια μέρα αλλά και ώρα που ορίστηκε η ρεβάνς των δύο ομάδων (σ.σ. το πρώτο ματς θα γίνει κανονικά στις 15 του μηνός), είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή του Παναθηναϊκός - Ατρόμητος (22:00). Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας, το κλίμα μεταξύ των οπαδών των δύο συλλόγων είναι αρκετά τεταμένο και σε περίπτωση συνάντησης τους (π.χ. στον ΗΣΑΠ) υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για εκτεταμένου μεγέθους επεισόδια. 

Δεν είναι απίθανο, επομένως, η Ελληνική Αστυνομία να ζητήσει την αλλαγή ημερομηνίας στον αγώνα των «πράσινων» με τους Περιστεριώτες, καθότι το άλλο παιχνίδι αποτελεί ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης και είναι πιο δύσκολο να αναβληθεί. 

Βρούτσης: «Να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις σ’ αυτό το πολυπαραγοντικό ζήτημα, που απασχολεί διεθνώς όλες τις χώρες»

Ο Γιάννης Βρούτσης, με δήλωσή του, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ. Ο 29χρονος Μιχάλης έπεσε νεκρός όταν δέχθηκε χτύπημα με μαχαίρι μετά από «επιδρομή» Κροατών χούλιγκαν, που ενώθηκαν με εγχώριους σύμφωνα με τις Αρχές, πριν τον αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τα προκριματικά του Champions League.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού επισημαίνει ακόμη ότι η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να εγγυάται την προστασία και την τήρηση της έννομης τάξης. Τόνισε, μάλιστα, ότι η Πολιτεία οφείλει να βρει τις κατάλληλες λύσεις πάταξης των παραβατικών.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από το αδιανόητο περιστατικό ωμής βίας, που στοίχισε τη ζωή του 29χρονου Μιχάλη, φιλάθλου της ΑΕΚ. Ενός νέου ανθρώπου που μαχαιρώθηκε θανάσιμα σε επιδρομή από «εισαγόμενους» και εγχώριους χούλιγκανς, οι οποίοι μπήκαν στην Ελλάδα και έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια μόνο για να σκοτώσουν», ανέφερε το στέλεχος της Ν.Δ.