Δικηγόρος υπεράσπισης τριών εκ των κατηγορούμενων: «Μη δυναμιτίζουμε το κλίμα, ήρθαν να δουν το ματς και να φύγουν»
i

©intime

Δικηγόρος υπεράσπισης τριών εκ των κατηγορούμενων: «Μη δυναμιτίζουμε το κλίμα, ήρθαν να δουν το ματς και να φύγουν»

Sportal newsroom 12:51 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:56 - 11.08.2023

Ο συνήγορος υπεράσπισης τριών εκ των κατηγορουμένων ανέφερε πως δεν είναι σωστό να δυναμιτίζεται το κλίμα, ενώ υποστήριξε πως οι τρεις οπαδοί ήρθαν στην Αθήνα να δουν απλά το ματς και να φύγουν.

Οι πρώτοι τριάντα από τους συλληφθέντες έφτασαν σήμερα (11/8) στο δικαστήριο της Ευελπίδων για να ξεκινήσει η απολογητική διαδικασία  των κατηγορουμένων. 

Πριν ξεκινήσει ο συνήγορος τριών εκ των κατηγορουμένων, Βασίλης  Νουλέζας, ανέφερε πως από τη στιγμή που δεν έχει γίνει γνωστός ο δολοφόνος δεν είναι δίκαιο να προκρίνει κανείς και να προεξοφλεί την ενοχή κανενός ανθρώπου. 

Ενώ στη συνέχεια υποστήριξε πως οι συγκεκριμένοι οπαδοί απλά ήρθαν στην Ελλάδα να δουν τον αγώνα και να φύγουν. 

«Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας μπορεί να είναι Κροάτης, Αλβανός ή Έλληνας. Κανείς δε δικαιούται να προκρίνει και να προεξοφλεί την ενοχή κανενός ανθρώπου. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Οφείλουμε πολιτισμό, σύνεση, μετριοφροσύνη, ψυχραιμία και εγκράτεια», κάλεσε ο δικηγόρος.

«Μη δυναμιτίζουμε το κλίμα, μη χειροτερεύουμε τις σχέσεις του ελληνικού λαού με τους Κροάτες, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους, πιστεύω, είναι δημοκρατικοί, φιλειρηνικοί και καταδικάζουνε, όπως κι εγώ και όλοι μας, απερίφραστα, την βία στον αθλητισμό. Να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, να την αφήσουμε να νηφάλια να επιτελέσει το καθήκον της, το έργο της», συνέχισε ο ίδιος.