Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Γεωργιάδης, ο δημοσιογράφος που έφτιαξε την πρώτη αθλητική ιστοσελίδα

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Γεωργιάδης, ο δημοσιογράφος που έφτιαξε την πρώτη αθλητική ιστοσελίδα

Sportal newsroom 22:52 - 18.03.2023 / Ανανεώθηκε: 22:56 - 18.03.2023

Ο Κώστας Γεωργιάδης, ο δημοσιογράφος που έφτιαξε την πρώτη αθλητική ιστοσελίδα, άφησε σήμερα (18/3) την τελευταία του πνοή σε ηλικία 66 ετών.

Σε ηλικία 66 ετών ο Κώστας Γεωργιάδης άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Ο Κώστας Γεωργιάδης υπήρξε πρωτοπόρος στον χώρο της ελληνικής δημοσιογραφίας και των ελληνικών media, αφού ήταν εκείνος που δημιούργησε την πρώτη ελληνική ιστοσελίδα, το Sportline.gr.

Αποτέλεσε το  πρώτο αθλητικό σάιτ το 1996, σε μια εποχή που το ίντερνετ είχε μόλις έρθει στην Ελλάδα. Στη συνέχεια ονομάστηκε σε Sport.gr και το 2018 σταμάτησε η λειτουργία του. Ο Γεωργιάδης ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τον «Ριζοσπάστη», ήταν για πολλά χρόνια στο αθλητικό τμήμα της «Ελευθεροτυπίας» και υπήρξε συμπαρουσιαστής  του Φίλιππου Συρίγου στην εκπομπή ΕΡΤ «Αθλητικές Συναντήσεις».

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) αποχαιρετά με οδύνη τον δημοσιογράφο Κώστα Γεωργιάδη, o οποίος έφυγε σήμερα (18/3) από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Κώστας Γεωργιάδης ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», εργάστηκε επί πολλά έτη στην «Ελευθεροτυπία», ενώ υπήρξε συμπαρουσιαστής του αείμνηστου Φίλιππου Συρίγου στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αθλητικές Συναντήσεις».

Το 1996, ο Κώστας Γεωργιάδης είχε την ιδέα και υπήρξε δημιουργός της πρώτης ελληνικής αθλητικής διαδικτυακής ιστοσελίδας, τη Sportline.gr, η οποία στη συνέχεια ονομάστηκε Sport.gr. Πρωτοπόρος στις νέες τεχνολογίες και στο διαδίκτυο συντόνιζε τη δημιουργία των επίσημων ιστοσελίδων των περισσότερων ελληνικών αθλητικών Ομοσπονδιών.

Ο Κώστας Γεωργιάδης ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος, ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους, εξαιρετικός δημοσιογράφος και στη συνέχεια υπήρξε δάσκαλος για τα νέα παιδιά που εργάστηκαν ως δημοσιογράφοι στη Sportline.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ συλλυπείται θερμά τους οικείους του Κώστα Γεωργιάδη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…», είναι η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ