Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε τη διερευνητική εντολή

Κυριάκος Μητσοτάκης

i

© Intime

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε τη διερευνητική εντολή

Sportal newsroom 18:42 - 22.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:42 - 22.05.2023

Τη διερευνητική εντολή επέστρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το απόγευμα της Δευτέρας (22/05).

Το απόγευμα της Δευτέρας (22/05) ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε τηλεφωνικά τη διερευνητική εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Θεωρώ χρέος μου να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το εμπόδιο της απλής αναλογικής και προτίθεμαι να σας επιστρέψω την διερευνητική εντολή το απόγευμα, ώστε να κάνουμε εκλογές, ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου», ανέφερε το πρωί ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την οποία και παρέλαβε την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τις χθεσινές (21/05) εκλογές.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Προεδρία της Δημοκρατίας, που αναφέρει τα εξής: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης. 

Κατόπιν τούτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί αύριο, 23 Μαΐου στις 11:00, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος».