Η υπόσχεση του Μακρόν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

O Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε το ολυμπιακό Χωριό

i

©PrtScr

Η υπόσχεση του Μακρόν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στέλιος Βαρδάκης 20:53 - 06.03.2024 / Ανανεώθηκε: 20:53 - 06.03.2024

Ο Εμμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε ότι θα κολυμπήσει στον Σηκουάνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως ένδειξη της καθαριότητας του ποταμού από τον Γάλλο πρόεδρο.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, εγκαινίασε το Ολυμπιακό χωριό, το οποίο βρίσκεται βόρεια του Παρισιού κατά μήκος του Σηκουάνα. Θα φιλοξενήσει περίπου 14.500 αθλητές και το προσωπικό τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες πριν υποδεχθεί 9.000 για τους Παραολυμπιακούς.

Ο Μακρόν απάντησε σε ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφους για το αν θα κολυμπήσει στον Σηκουάνα. «Και βέβαια θα το κάνω. Αλλά δεν θα σας δώσω την ημερομηνία, αλλιώς κινδυνεύετε να βρεθείτε εκεί», είπε αστειευόμενος πριν κλείσει το μάτι.

Το Παρίσι εργάζεται για τον καθαρισμό του Σηκουάνα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να κολυμπήσουν ξανά σε αυτόν, όπως συνέβαινε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1900 στην Πόλη του Φωτός. Όμως, ένα πρόβλημα αποχέτευσης το περασμένο καλοκαίρι οδήγησε στην ακύρωση μιας προολυμπιακής κολυμβητικής εκδήλωσης.

Ο Μακρόν δεν είναι ο πρώτος Γάλλος πολιτικός που υπόσχεται να κολυμπήσει στον Σηκουάνα. Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, δήλωσε επίσης ότι θα το κάνει, περισσότερες από τρεις δεκαετίες μετά την περίφημη υπόσχεση ενός πρώην δημάρχου της πόλης, του Ζακ Σιράκ, να το κάνει «παρουσία μαρτύρων», αλλά δεν το έκανε ποτέ.

Ο Σηκουάνας πρόκειται να γίνει κατάλληλος για κολύμπι για πρώτη φορά μετά το 1923, όπου και είχε απαγορευτεί. Μάλιστα, ο ο ποταμός του Παρισιού αναμένεται να έχει κεντρικό ρόλο κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.