Πόλεμος στο Ισραήλ: Διεθνής άσος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους οπαδούς της Σέλτικ - «Να σας δω όταν σφάζουν τα παιδιά σας»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Διεθνής άσος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους οπαδούς της Σέλτικ - «Να σας δω όταν σφάζουν τα παιδιά σας»

Γιώργος Σακελλαρίου 23:19 - 07.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:00 - 08.10.2023

Ο Νιρ Μπιτόν είδε τους οπαδούς της Σέλτικ να μιλούν για «ελεύθερη Παλαιστίνη» κι εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους Σκωτσέζους.

Οργή στο Ισραήλ για τους οπαδούς της Σέλτικ.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, αν και η Σέλτικ για χρόνια, ήταν το σπίτι πολλών Ισραηλινών παικτών, όπως οι Μπέρκοβιτς, Κίελ, Άμπντα, Μπιτόν, μερίδα οπαδών επέλεξε σήμερα στο ματς με την Κιλμάρνοκ να σηκώσει πανό στα οποία αναφερόταν:

«Ελεύθερη Παλαιστίνη» και «Νίκη στην Αντίσταση». Ανέμιζαν επίσης σημαίες της Παλαιστίνης. Ο διεθνής (39 ματς) Ισραηλινός στόπερ Νιρ Μπιτόν, ο οποίος παίζει πλέον στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, είδε έγραψε στα social media: «Ντροπή σας. Ναι, η Γάζα πρέπει να ελευθερωθεί, αλλά από τη Χαμάς, όχι από το Ισραήλ. Η υποστήριξη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που υπερηφανεύεται ότι σφάζει οικογένειες είναι απλώς τρελό και ντροπιαστικό. Οι περισσότεροι από εσάς δεν ξέρετε πού βρίσκεται το Ισραήλ, δεν έχετε ιδέα για τη σύγκρουση.

Ως πατέρας τριών παιδιών, θέλω να δω πώς θα αντιδράσετε όταν τα παιδιά σας σφάζονται και απαγάγονται μπροστά στα μάτια σας. Μη μου πείτε τι κάνει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους, γιατί απέχει πολύ από την αλήθεια. Σταματήστε να σας κάνουν πλύση εγκεφάλου κι αρχίστε να μαθαίνετε τα γεγονότα.

Είναι καλό να ξέρω ότι με μισούσες και το κράτησες στο στομάχι σου για 9 χρόνια (σ.σ. τα χρόνια που ήταν στη Σέλτικ). Ποτέ δεν έκρυψα την υποστήριξή μου στο Ισραήλ, αλλά δεν έχουμε ξαναζήσει μια τέτοια μέρα. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους πυραύλους, αλλά η διείσδυση των τρομοκρατών και η σφαγή που έγινε σε οικογένειες, ηλικιωμένους και παιδιά που απήχθησαν και σκοτώθηκαν, ενώ πανηγύριζαν σαν τέρατα, είναι πάρα πολύ. Αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να αποδεχτούμε».

Παναθηναϊκός: «Απόδραση» από το Ισραήλ πριν την εισβολή της Χαμάς (vids)
EUROPA LEAGUE

13:49 - 07.10.2023

Παναθηναϊκός: «Απόδραση» από το Ισραήλ πριν την εισβολή της Χαμάς (vids)

Η αποστολή του Παναθηναϊκού έφυγε από το Τελ Αβίβ λίγο πριν το ξέσπασμα της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων. Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο του αεροδρομίου «Μπεν Γκουριόν» που αποβιβάστηκε η ομάδα του Τριφυλλιού.

Ο στόπερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ έπαιξε στη Σέλτικ από το 2013 έως το 2022, μέτρησε 271 ματς, 15 γκολ και 16 ασίστ και κέρδισε πολλούς τίτλους με τη Σέλτικ, σε μια δεκαετία που κυριάρχησε στη Σκωτία.

Δείτε τις αναρτήσεις του: