Πόσα χρήματα παίρνει η ΕΛ.ΑΣ για τη φύλαξη των γηπέδων και που πάνε αυτά; - Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση του 2013

Αστυνομία

i

©Intime

Πόσα χρήματα παίρνει η ΕΛ.ΑΣ για τη φύλαξη των γηπέδων και που πάνε αυτά; - Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση του 2013

Sportal newsroom 14:26 - 14.12.2023

Η Αστυνομία φωνάζει για τα γήπεδα και ζητάει να μπουν ιδιωτικές εταιρείες, την ώρα που βάσει υπουργικής απόφασης εδώ και δέκα χρόνια δεν προσφέρει... δωρεάν τις υπηρεσίες της στον αθλητισμό.

Πόσο μπορεί να αρνηθεί η αστυνομία την εμπλοκή της στη φύλαξη των ποδοσφαιρικών γηπέδων; Από την ΕΛ.ΑΣ ολοένα και αυξάνονται σε καθημερινή βάση οι φωνές σχετικά με την απομάκρυνση των δυνάμεών της από τα γήπεδα, προκειμένου να μην μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή αστυνομικών όπως συμβαίνει με τον 31χρονο ο οποίος δίνει μάχη με τη ζωή. Ωστόσο αυτό δεν είναι μια απλή υπόθεση, αφού η ΕΛ.ΑΣ δεν προσφέρει... τσάμπα τις υπηρεσίες της στους συλλόγους.

Ο δημοσιογράφος, Τάκης Χατζής, στη ραδιοφωνική του εκπομπή ανέφερε σήμερα πως από το 2013 υπάρχει υπουργική απόφαση η οποία υποχρεώνει τις ΠΑΕ να καταβάλλουν το 5% των εισπράξεων από τους αγώνες τους στην Ελληνική Αστυνομία. Προκειμένου να υπάρχει αστυνόμευση στα γήπεδα.

Μετά τον 18χρονο ένα βήμα πριν από νέες συλλήψεις  – Ο συσχετισμός με το μαχαίρωμα 22χρονης οπαδού το 2019
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

17:06 - 13.12.2023

Μετά τον 18χρονο ένα βήμα πριν από νέες συλλήψεις – Ο συσχετισμός με το μαχαίρωμα 22χρονης οπαδού το 2019

Ένα βήμα πριν βγουν τα εντάλματα για τις νέες συλλήψεις φαίνεται πως είναι η Αστυνομία, για τα σοβαρά επεισόδια και τον τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη, σύμφωνα με τα στοιχεία του LiveNews.

Και μαζί με την... υπενθύμιση σχετικά με την υπουργική απόφαση που είναι σε ισχύ εδώ και μια δεκαετία, έθεσε και ορισμένα ερωτήματα που αφορούν τα χρήματα. Αρχικά αν εισπράττονται πράγματι και κατά δεύτερον που πηγαίνουν και αν φτάνουν στην ΕΛ.ΑΣ.

Η εκπομπή, μάλιστα, επικοινώνησε με τον κ. Μηταράκη, ο οποίος απάντησε πως «δεν ξέρουμε αν τα εισπράξαμε», ενώ σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Οικονόμου, ο τελευταίος απάντησε πως «υπάρχει η απόφαση αλλά τα χρήματα πηγαίνουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Κι εδώ λοιπόν είναι που γεννιούνται νέα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τη στάση της ΕΛ.ΑΣ και με το γεγονός πως υπάρχουν ακόμα φωνές που λένε ότι δεν πρέπει να παρέχει φύλαξη στα γήπεδα, αλλά να βρεθούν ιδιωτικές εταιρείες για να το κάνουν. Αν η αστυνομία πληρώνεται και μάλιστα με ένα αξιόλογο ποσοστό της τάξης του 5% από τις ομάδες, πως ζητάει να μην παρέχει τη βοήθειά της στα παιχνίδια; Και επιπλέον, που πηγαίνουν τα χρήματα που εισπράττονται; Τα παίρνει πράγματι η ΕΛ.ΑΣ; Αν τα παίρνει γιατί μιλάει για ιδιωτικές εταιρείες;

Πρόκειται φυσικά για ένα ζήτημα στο οποίος καλείται να απαντήσει και το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών. Προκειμένου να δούμε αν τελικά ισχύει η προ δεκαετίας απόφαση και φυσικά να δούμε που πηγαίνουν όλα αυτά τα χρήματα.

Από τις ομάδες, πάντως, αυτό που βγαίνει βάσει ρεπορτάζ είναι πως τα χρήματα καταβάλλονται κανονικά και με κάθε νόμιμη διαδικασία. 

🔴Sportal Euroleague Show με Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός και τις μάχες του Big 4 στην Ευρώπη