Χειρονομίες προς τις κάμερες από τους συλληφθέντες του ραντεβού «θανάτου» στη Ν. Ιωνία - Τι πρότεινε ο εισαγγελέας εναντίον τους (vid)
i

©Intime

Χειρονομίες προς τις κάμερες από τους συλληφθέντες του ραντεβού «θανάτου» στη Ν. Ιωνία - Τι πρότεινε ο εισαγγελέας εναντίον τους (vid)

Sportal newsroom 16:04 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:07 - 02.10.2023

Οι 87 νεαροί , οι οποίοι συνελήφθησαν στην περιοχή της Νέας Ιωνίας για ραντεβού «θανάτου», παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Την Κυριακή (01/10) απετράπη οπαδικό επεισόδιο με 87 συλλήψεις στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. σταμάτησε ένα ραντεβού θανάτου με οπαδικά κίνητρα εν όψει ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ ομάδων τοπικού επιπέδου της Αθήνας, ενώ από τις 87 συλλήψεις οι 62 αφορούν ανήλικα παιδιά.

Όλα τα άτομα συνελήφθησαν για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για παράβαση των νόμων για τον αθλητισμό, τα όπλα, τις φωτοβολίδες, τα ναρκωτικά και για διατάραξη της κοινής ειρήνης. Το μεσημέρι της Δευτέρας (02/10) οι 87 συλληφθέντες για το οπαδικό ραντεβού «θανάτου» στη Νέα Ιωνία έφτασαν στην Ευελπίδων. Μάλιστα, όπως φαίνεται στα πλάνα, ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί, κάνοντας χειρονομίες μπροστά στις κάμερες.

Ο εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας άσκησε σε βάρος των συλληφθέντων ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων, που κατά περίπτωση απαγγέλθηκαν, και είναι όλα πλημμεληματικού χαρακτήρα, Μάλιστα, μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο με βάση το οποίο θα δικαστούν περιλαμβάνει αδικήματα όπως παραβίαση του νόμου περί αθλητικής βίας, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση, κατοχή κροτίδων-φωτοβολίδων με αφορμή αθλητική εκδήλωση και παράνομη οπλοφορία.