Προφυλακίστηκαν οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους για την οπαδική συμπλοκή στα Γιάννενα

Οπαδική συμπλοκή στα Γιάννενα

i

© Printscreen

Προφυλακίστηκαν οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους για την οπαδική συμπλοκή στα Γιάννενα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 17:53 - 12.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:53 - 12.04.2023

Προφυλακιστέοι είναι πλέον οι πέντε κατηγορούμενοι της αιματικής συμπλοκής ανάμεσα σε οπαδούς που έγινε στα Γιάννενα, ενώ ο έκτος έλαβε 24ωρη προθεσμία.

Η άγρια συμπλοκή στα Γιάννενα για οπαδικές διαφορές το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (7/4) έχει σοκάρει όλη την Ελλάδα, καθώς τα αιματηρά επεισόδια δείχνουν να μην έχουν σταματημό. 

Σήμερα (12/4), οι πέντε από τους έξι συνολικά συλληφθέντες μετά την αιματηρή συμπλοκή στα Σεισμόπληκτα που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα με τη νομοθεσία περί οπαδικής βίας προφυλακίστηκαν, ενώ ο έκτος ζήτησε κι έλαβε 24ωρη προθεσμία.

Ο συνήγορος δύο εξ΄ αυτών, Αλέξης Κούγιας, ευχήθηκε περαστικά στον 30χρονο που δέχτηκε την επίθεση και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, ενώ επίσης επισήμανε την πολύ καλή στάση της αστυνομίας, η οποία προφυλάκισε τους κατηγορουμένους δικαιολογημένα, με βάση το υλικό που υπάρχει μέχρι τώρα. 

Τέλος, ο γνωστός ποινικολόγος ευχήθηκε να υπάρξει ένα τέλος σε αυτήν τη μάστιγα των οπαδικών επιθέσεων, με σκοπό να μην υπάρξει άλλος Άλκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε μία συμβολική κίνηση προχώρησαν οι δύο αρχηγοί του ΠΑΣ Γιάννινα, Νώντας Παντελάκης και Ζήσης Καραχάλιος, μετά την ενέδρα. Συγκεκριμένα, οι δύο παίκτες πήγαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της υγείας του, αλλά φυσικά δεν μπορούσαν να συναντήσουν τον ίδιο στη ΜΕΘ, ωστόσο εξέφρασαν τις ευχές τους να πάνε όλα καλά και να εξέλθει υγιής από το νοσοκομείο. 

Για τα γεγονότα των Σεισμοπλήκτων ενημερώθηκαν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, τους οποίους επισκέφθηκαν οπαδοί στην προπόνηση στους «Ζωσιμάδες».