Άγρια επίθεση σε ανήλικο οπαδό της ΑΕΚ στην Πάτρα: Τον ρώτησαν τι ομάδα είναι και τον χτύπησαν

Ελληνική Αστυνομία

i

© Intime

Άγρια επίθεση σε ανήλικο οπαδό της ΑΕΚ στην Πάτρα: Τον ρώτησαν τι ομάδα είναι και τον χτύπησαν

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:47 - 15.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:49 - 15.04.2024

Ακόμη μία επίθεση με οπαδικά κίνητρα σημειώθηκε, αυτήν τη φορά στην Πάτρα με θύμα έναν ανήλικο οπαδό της ΑΕΚ.

Μία ακόμη επίθεση με οπαδικά κίνητρα και θύμα έναν ανήλικο οπαδό της ΑΕΚ, σημειώθηκε στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το «newpost.gr», οι δράστες εντόπισαν τον 17χρονο, ενώ κινούνταν προς την πλατεία Όλγας για να παρακολουθήσει τον αγώνα ΑΕΚ - Άρης, στην συμβολή των οδών Καραισκάκη και Παπαφλέσσα.

Αφού τον περικύκλωσαν, στη συνέχεια τον ρώτησαν τι ομάδα είναι και μετά του έκλεψαν μία μπλούζα της ΑΕΚ.

Ένας από αυτούς τον χτύπησε με το χέρι του δυνατά στο πρόσωπο, ενώ ένα άλλο άτομο που ήταν πίσω του, τον χτύπησε δύο φορές με τα χέρια του στο πρόσωπο, εξυβρίζοντάς τον.

Οι δράστες απομακρύνθηκαν από το σημείο και αναζητούνται από την αστυνομία.

Μητσοτάκης: «Να κερδίσουμε τη μάχη κατά του χουλιγκανισμού»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ant1», τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα της αθλητικής βίας, λέγοντας πως: «Δεν είμαστε εδώ για να τιμωρήσουμε τα παιδιά αλλά για να βάλουμε ένα πλαίσιο συμπεριφορών» και συνέχισε:

«Είναι αποτρεπτική η έντονη παρουσία της Αστυνομίας σε χώρους συνάθροισης νέων. Θα ήμασταν αφελείς αν πιστεύαμε ότι θα πατάξουμε τα φαινόμενα βίας αμέσως. Η αθλητική βία το πρώτο στάδιο εκδήλωσης βίας έξω από το σχολείο. Θέλουμε να κερδίσουμε τη μάχη κατά του χουλιγκανισμού στη μνήμη του αστυνομικού που έχασε τη ζωή του.

Η αθλητική βία είναι το πρώτο στάδιο έκφρασης της βίας εκτός σχολείου. Κάναμε δραστική παρέμβαση με τις κάμερες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο και μέχρι στιγμής, τονίζω το μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι πράγματα πάνε να αλλάξουν. Το να κερδίσουμε τη μάχη με τον χουλιγκανισμό είναι στοίχημα για μένα και στη μνήμη του αστυνομικού που σκοτώθηκε από οπαδική βία».

Υπενθυμίζεται ότι από τις 9 Απριλίου, έχει αλλάξει πλέον ο τρόπος η είσοδος των φιλάθλων στα γήπεδα, αφού θα πραγματοποιείται ψηφιακά και με ασφάλεια, για τους αγώνες της Stoiximan Super League και του Κυπέλλου. Η διαδικασία σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

Ο νέος τρόπος εισόδου στα γήπεδα για τους φιλάθλους, είναι απλός και μπορείτε να τον δείτε αναλυτικά στο tickets.gov.gr.