Πηγές της ΕΛ.ΑΣ: «Ζήτημα τιμής η διαλεύκανση της υπόθεσης της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη»

Ο Γιώργος Λυγγερίδης

i

© Intime

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ: «Ζήτημα τιμής η διαλεύκανση της υπόθεσης της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη»

Sportal newsroom 13:55 - 02.01.2024

Ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία είναι η διευκόλυνση της δολοφονίας του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη που είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη.

Συνεχίζουν να βγαίνουν νέες εξελίξεις για τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη που είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη. Όπως αναφέρουν πληροφορίες οι ερευνητές της Ελληνικής Αστυνομίας που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν σχεδόν χαρτογραφήσει πλήρως τα άτομα που βρίσκονται πίσω από την επίθεση

Ο λόγος γίνεται για δεκάδες άτομα που λειτουργούν ως εγκληματική οργάνωση με αρχηγούς, υπαρχηγούς, συντονιστές και «στρατιώτες». Η δικογραφία που αναμένεται να σχηματιστεί θα είναι μεγάλη, θα περιλαμβάνει δεκάδες άτομα και θα περιγράφεται με λεπτομέρειες ο ρόλος του κάθε ένα. Αλλά και οι πράξεις του κατά την επίθεση έξω από το Ρέντη. 

Μετά το θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη το κατηγορητήριο για τον καθένα, ειδικά για τον 18χρονο καθ' ομολογίαν δράστης, θα είναι αρκετά πιο βαρύ, καθώς η κατηγορία μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο ρόλο. Καταλυτικό ρόλο στις έρευνες αποτέλεσαν και αποτελούν τα τεστ πυρίτιδας, τα οποία δείχνουν αυτούς που συμμετείχαν στα επεισόδια. 

Το βλέμμα της ΕΛ.ΑΣ. έχει στραφεί σε μια ομάδα 25-30 ατόμων και, κυρίως, σε τρία άτομα «κλειδιά» τα οποία φέρεται να είναι εκείνα που σχεδίασαν, οργάνωσαν και εξόπλισαν την εντολή για την επίθεση στους αστυνομικούς. Αυτά τα τρία άτομα είναι γνωστά στις Αρχές, καθώς φέρεται να δρουν στα δυτικά προάστια της Αττικής. 

Πλέον μένει να επιβεβαιωθεί και επιστημονικά η εμπλοκή τους, μέσω συνομιλιών αλλά και αποτυπωμάτων και DNA. Την ίδια ώρα στο στόχαστρο έχουν μπει και συγκεκριμένοι σύνδεσμοι οργανωμένων για τους οποίους εξετάζεται, αν λειτουργούσαν ως μέσο καταλύματος σε οπαδούς. Οι έρευνες οδεύουν προς το τέλος και από τη νέα χρονιά θα σχηματιστεί η δικογραφία και αναμένεται να έρθουν νέες συλλήψεις.