Ο πλανήτης με κομμένη την ανάσα: Δεκάδες πολεμικά drone του Ιράν πετούν προς το Ισραήλ (vids)
i

© PS Youtube

Ο πλανήτης με κομμένη την ανάσα: Δεκάδες πολεμικά drone του Ιράν πετούν προς το Ισραήλ (vids)

Sportal newsroom 23:40 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:47 - 13.04.2024

Έκρυθμη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν έχει εκτοξεύσει πολεμικά drones με προορισμό το Ισραήλ

Πολεμικά drones από το Ιράν με προορισμό το Ισραήλ απογειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (13/4) και βρίσκονται αυτή τη στιγμή πάνω από τον εναέριο χώρο του Ιράκ.

Ιράκ και Ιορδανία ανακοίνωσαν το προσωρινό κλείσιμο του εναέριου χώρου τους λόγω της «επικίνδυνης κατάστασης στη Μέση Ανατολή», ενώ η περιοχή βρίσκεται προ των πυλών μίας γενικευμένης ανάφλεξης με απρόβλεπτες παγκόσμιες επιπτώσεις.

Όπως αναφέρει το newsit: «Τα drones αναμένεται να κάνουν ώρες για να φτάσουν στα σύνορα του Ισραήλ. Εικόνες με drones μεταδίδονται στα social media, με τους χρήστες να υποστηρίζουν πως είναι του Ιράν. Σύμφωνα με αναφορές Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων, η Τεχεράνη έχει εξαπολύσει επιθέσεις με τουλάχιστον 50 drones τα οποία αναμένεται να φτάσουν εντός των επόμενων ωρών στο Ισραήλ. Υπενθυμίζεται πως η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν ανέβηκε ακόμα περισσότερο σήμερα Σάββατο (13.04.2024) όταν το Ιράν κατάσχεσε πλοίο συμφερόντων Ισραηλινού επιχειρηματία.

Σε μια οργισμένη αντίδραση το Τελ Αβίβ ανέφερε πως η Τεχεράνη θα πληρώσει γι αυτή της την ενέργεια. Ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως το φορτηγό πλοίο που κατέλαβε σήμερα (14.04.2024) κοντά στα Στενά του Oρμούζ. "Καλούμε το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως αυτό το πλοίο και το πλήρωμά του που αποτελείται από Ινδούς, Φιλιππινέζους, Πακιστανούς, Ρώσους και Εσθονούς", δηλώνει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Αντριέν Γουότσον. «Η απρόκλητη κατάληψη εμπορικού πλοίου συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και πράξη πειρατείας». Λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, η Ιορδανία έκλεισε προσωρινά τον εναέριο χώρο της λόγω της».

Πηγή Newsit