Νέο βίντεο - ντοκουμέντο από τα Τέμπη λίγη ώρα πριν τη μοιραία σύγκρουση
i

© printscreen

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο από τα Τέμπη λίγη ώρα πριν τη μοιραία σύγκρουση

Sportal newsroom 20:34 - 01.03.2023 / Ανανεώθηκε: 20:35 - 01.03.2023

Το Mega έφερε στο φως νέο ντοκουμέντο πριν τη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ελλάδα μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, δύο αμαξοστοιχίες (μία επιβατική και μία εμπορική) συγκρούστηκαν. Στη συνέχεια ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα πάνω από 40 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο.

Δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι και οι τραυματίες. Η τραγωδία έφερε την παραίτηση του υπουργού μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ανθρώπινο λάθος» και υποσχέθηκε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεση.

Μητσοτάκης για τραγωδία στα Τέμπη: «Η σύγκρουση οφείλεται κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

20:06 - 01.03.2023

Μητσοτάκης για τραγωδία στα Τέμπη: «Η σύγκρουση οφείλεται κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του για την τραγωδία στα Τέμπη έκανε λόγο για ανθρώπινο λάθος, ζήτησε ενότητα, ενώ υποσχέθηκε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Βίντεο - ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, δείχνει τη μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων. Ακολούθησε ισχυρή έκρηξη και αναπτύχθηκαν υψηλές θερμοκρασίες, άνω των 1.300 βαθμών Κελσίου, μέσα στο πρώτο βαγόνι.

Το Mega μετάδωσε νέο ντοκουμέντο λίγη ώρα πριν τη μοιραία σύγκρουση. Η επιβατική αμαξοστοιχία κινείται κανονικά στις ράγες και περίπου 15 λεπτά αργότερα συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, η εμπορική αμαξοστοιχία που κινείται προς Λάρισα και η επιβατική που έχει ξεκινήσει στις 19:22 από Αθήνα, βρίσκονταν στην ίδια γραμμή, κινούνταν με ταχύτητα 166 χλμ/ώρα και δεν μπορούσαν να αποφύγουν τη σύγκρουση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο σταθμάρχης φέρεται να έχει παραδεχθεί το λάθος που οδήγησε στην τραγωδία. Σε βάρος του θα ασκηθεί ποινική δίωξη. Οι διώξεις αφορούν αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων, το οποίο με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια. Η κλήση από την εισαγγελία έχει κακουργηματικό χαρακτήρα.