«Δεν θέλω να με αποκαλείτε ήρωα» - Συγκινεί ο Ανδρέας Αλικανιώτης (vid)
i

© printscreen

«Δεν θέλω να με αποκαλείτε ήρωα» - Συγκινεί ο Ανδρέας Αλικανιώτης (vid)

Sportal newsroom 15:00 - 03.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:01 - 03.03.2023

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινό» και συγκίνησε με τα λόγια του.

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης ήταν μέσα στο δεύτερο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με μία εμπορική το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου. Ο νεαρός φοιτητής βγήκε αλώβητος και κατάφερε να σώσει δεκάδες ανθρώπους.

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινό» και συγκίνησε με τα λόγια του. Μαζί του στο πλατό βρέθηκε και η μητέρα του.

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης ζήτησε, κάποια στιγμή, τον λόγο και συγκίνησε όσους ήταν στο στούντιο. Η μητέρα του, μάλιστα, κατέρρευσε με τα όσα είπε ο γιος της.

«Δεν θέλω να με αποκαλείτε ήρωα», ανέφερε ο Ανδρέας Αλικανιώτης. «Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Δεν θεωρούμαι ήρωας, είμαι ένας απλός άνθρωπος, ένας θνητός που έτυχε να έχω μια καλύτερη ψυχολογία, μια ψυχραιμία εκείνη την ώρα και κατάφερα εκείνη την ώρα επειδή μπορούσα, επειδή δεν είχα κάποιο σημαντικό τραύμα, να βοηθήσω κόσμο.

Και αν είμαι ήρωας, τουλάχιστον δεν είμαι μόνος μου. Υπήρχαν και άλλα άτομα, απλά έτυχε το δικό μου όνομα να ακουστεί περισσότερο», είπε ο νεαρός φοιτητής και άπαντες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Δείτε την αναφορά του νεαρού στο φινάλε του βίντεο: