Τα highlights από τη νίκη του Ατρόμητου επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο

Τα highlights από τη νίκη του Ατρόμητου επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο

Sportal newsroom 23:34 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:41 - 24.01.2024

Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις από τη σπουδαία ανατροπή του Ατρόμητου στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Ατρόμητος νίκησε ξανά με ανατροπή τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά με 2-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο Αϊτόρ σκόραρε νωρίς το 1-0, Γιουμπιτάνα και Αντζιέλσκι τα γκολ των φιλοξενούμενων. Δοκάρι ο Μπακασέτας, έχασε πέναλτι ο Ιωαννίδης στο φινάλε.

Η πρώτη ήττα του Φατίχ Τερίμ, είναι γεγονός. Όπως άλλος ένας θρίαμβος με ανατροπή του Σάσα Ίλιτς επί του Παναθηναϊκού. Ο Ατρόμητος πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, επικρατώντας 2-1 στο “Απόστολος Νικολαΐδης”. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς, έμοιαζε να οδεύει προς μία εύκολη νίκη, αλλά λάθεψε. Και οι φιλοξενούμενοι τον χτύπησαν όπως ακριβώς στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος πριν λίγο καιρό.

Πρακτικά, ο Παναθηναϊκός δύσκολεψε πάρα πολύ τη ζωή του, αφού θα πάει στο Περιστέρι για ένα ματς ζωής ή θανάτου, εν μέσω των ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Ό,τι ακριβώς ήθελε να αποφύγει ο Τερίμ. Όμως ο Τούρκος ρίσκαρε.

H ενδεκάδα του Τερίμ περιλάμβανε τρεις που έκαναν ντεμπούτο, τους Μπακασέτα, Ντραγκόβσκι και Ούγκο και έναν που έπαιξε βασικός για πρώτη φορά, τον Ακαϊντίν. Οπότε, η συνοχή και η λειτουργία του σχήματος ήταν ένα ερωτηματικό, που αποδείχτηκε δυσλειτουργικό.

Ο Ίλιτς εμφάνισε ένα σύνολο αποτελούμενο από καμικάζι, με ένταση και διάθεση που δεν είχαν καμία σχέση με την απόδοση της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι δεν πανικοβλήθηκαν από το πράσινο προβάδισμα, έπαιξαν έξυπνα και πήραν το διπλό. Το οποίο κράτησε ο Τσιντώντας στο φινάλε με την απόκρουση στο πέναλτι του Ιωαννίδη. Τίποτα δεν κρίθηκε, όλα μένουν ανοιχτά για τη ρεβάνς σε μία εβδομάδα, που αναμένεται… δραματική!

Ο Παναθηναϊκός άρχισε με ένταση και στο 10’, ο Μπακασέτας με σουτ τράνταξε το δοκάρι του Τσιντώντα. Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε το 1-0. Ο Μπακασέτας βρήκε τον Τζούρισιτς, ο Σέρβος με κόντρα από αμυντικό έδωσε στον Αϊτόρ και πλάσαρε ιδανικά.

Ο ρυθμός έπεσε και ο Ατρόμητος ισοφάρισε στην πρώτη επίθεση του στο 25’. O Έρλινγκμαρκ στο τετ-α-τετ πλάσαρε, ο Ντραγκόβσκι απέκρουσε και στην επαναφορά, ο Αντζιέλσκι σκόραρε.

Απίστευτο: Ο τρομερός Τσιντώτας νίκησε τον Ιωαννίδη στο πέναλτι κι έσωσε στη γραμμή, αλλά στη Λεωφόρο έπαιξε ο ύμνος για γκολ! (vid+pics)

Απίστευτο: Ο τρομερός Τσιντώτας νίκησε τον Ιωαννίδη στο πέναλτι κι έσωσε στη γραμμή, αλλά στη Λεωφόρο έπαιξε ο ύμνος για γκολ! (vid+pics)

Ο Τσιντώτας απέκρουσε το πέναλτι του Ιωαννίδη και στη συνέχεια έσωσε στη γραμμή την προβολή του Έλληνα φορ! Έπαιξε ο ύμνος στη Λεωφόρο, θεωρώντας ότι η μπάλα πέρασε!

Σε επανάληψη της πρόσφατης αναμέτρησης του Περιστερίου, o Ατρόμητος ανέτρεψε το σκορ στο 42’. Σε αντεπίθεση από κόρνερ, ο Ρομπάιγ έβγαλε τετ-α-τετ τον Γιουμπιτάνα και αυτός πλάσαρε για το 1-2.

Ο Παναθηναϊκός έχασε σωρεία ευκαιριών στο δεύτερο ημίχρονο με τον Αϊτόρ και με τον Μπερνάρ, όμως η μεγαλύτερη φάση για την ισοφάριση χάθηκε στο φινάλε. Ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι από χτύπημα εκτός φάσης του Ασεβέδο, όμως πήγε να το εκτελέσει αλά… Πανένκα και ο Τσιντώτας το αποσόβησε, με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού.

Δείτε τα highlights του αγώνα και φωτορεπορτάζ