ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΣΤΟ VIASAT EXPLORE (highlights)

Kυπρίνοι -τέρατα

ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΣΤΟ VIASAT EXPLORE (highlights)

Sportal newsroom 11:10 - 23.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:55 - 30.03.2023

Τον Απρίλιο στο Viasat Explore παρακολουθούμε τη σειρά ντοκιμαντέρ «Για χάρη της ξυλείας» καθώς και το ριάλιτι ψαρέματος «Κυπρίνοι-τέρατα».

Παρακολουθούμε το επικίνδυνο έργο του υλοτόμου και ιδιοκτήτη πριονιστηρίου Κέβιν Γουένστομπ. Ο Κέβιν και το συνεργείο του φτάνουν στα άκρα για να διατηρήσουν το οικογενειακό πριονιστήριο ζωντανό, όπως άλλωστε και τη ζωή τους. Φέτος ο Κέβιν θα διαθέσει αποταμιεύσεις ενός εκατομμυρίου δολαρίων για να κατασκευάσει ένα καινούριο τεράστιο πριονιστήριο, για να επεκτείνει την αποβάθρα όπου δένει τα σκάφη του στον κόλπο Χουκ και -ενώ τα φονικά κύματα και οι βραχώδεις ύφαλοι απειλούν τα σκάφη του- να κατασκευάσει ένα ολοκαίνουριο πειραματικό σκάφος περισυλλογής ξυλείας για να αντικαταστήσει το Power Wagon. 

Αντιμέτωπος με δυνατές χιονοθύελλες, επικίνδυνες βροχοπτώσεις όπως αυτές των μουσώνων, και μοιραίες βραχώδεις ακτές, ο Κέβιν είναι αναγκασμένος να περισυλλέγει ξυλεία πλέοντας πέρα από την Ακτή του Ειρηνικού και φτάνοντας σε περιοχές όπου δεν έχει ξαναπάει... και μάλιστα χωρίς να είναι σίγουρος ότι αξίζει τέτοιο τόλμημα.

Στους «κυπρίνους -τέρατα», η εκπομπή έχει πλέον δύο παρουσιαστές, τον Τομ Ντόουβ και τον Νιλ Σπούνερ, οι οποίοι επισκέπτονται εντυπωσιακές περιοχές όπου ψαρεύονται κυπρίνοι. Κάθε λίμνη έχει και κάτι διαφορετικό να προσφέρει και καλύπτει όλο το φάσμα της σύγχρονης αλιείας κυπρίνων, από τις μικρότερες λίμνες -όπου οι ψαράδες θα πρέπει να τελειοποιήσουν την τεχνική τους- μέχρι τις κλειστές θάλασσες όπου το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να ρίξεις το δόλωμα κοντά σ' έναν κυπρίνο. 

Ο Τομ και ο Νιλ τολμούν να ψαρέψουν στη λίμνη Σαλαγκού στα νότια της Γαλλίας, στην Εμπάλσε ντε Ορελάνα στα νοτιοδυτικά της Ισπανίας, στο Πάρκο ντελ Μπρέντα στην Ιταλία και στη Γιούρο Άκουα της Ουγγαρίας. Η τελευταία μάλιστα λίμνη κατέχει το ρεκόρ του βαρύτερου κυπρίνου που ζύγιζε 51,2 κιλά, αλλά και άλλα ρεκόρ για κυπρίνους που ζύγιζαν πάνω από 45 κιλά.

Ο πρώην αθλητής μεικτών πολεμικών τεχνών και χρυσωρύχος Κρου Ουίλιαμς, η νεαρή ιθαγενής εξερευνήτρια Τέιλορ Σταρ και ο πατέρας της δεξιοτέχνης ξυλογλύπτης Ντον Φρέζε ακολουθούν τον έμπειρο κυνηγό θρύλων και ορειβάτη Άνταμ Πάλμερ για να εξιχνιάσουν επιτέλους το μυστήριο του χαμένου χρυσωρυχείου του Σλούμαχ. Η μυστηριώδης τοποθεσία του κρυμμένου στα δυσπρόσιτα εδάφη του Βορειοδυτικού Ειρηνικού χρυσωρυχείου παραμένει μυστική για πολλές γενιές χρυσωρύχων - ενώ αμέτρητοι είναι εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να την ανακαλύψουν. Οι τέσσερις κυνηγοί του θησαυρού ίσως έχουν προγονική σχέση με τον θρύλο και τον χρυσό, ωστόσο οι ακραίες καιρικές συνθήκες, το ανελέητο τοπίο και μια κατάρα εκατό ετών στέκονται εμπόδια στην αναζήτηση. Από τις χαμένες καταγραφές και τους χάρτες του θησαυρού μέχρι τις κρυφές επιστολές και τις προφορικές αφηγήσεις, οι κυνηγοί θα αναζητήσουν απόκρυφα στοιχεία για να ανακαλύψουν την αλήθεια, να ξεθάψουν τον χρυσό και ενδεχομένως να ξαναγράψουν την ιστορία.