ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΣΤΟ VIASAT NATURE (highlights)

«Μεγαλειώδεις εποχές της Γης»

ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΣΤΟ VIASAT NATURE (highlights)

Sportal newsroom 11:00 - 23.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:41 - 30.03.2023

Ο Απρίλιος στο Viasat Nature μας φέρνει κοντά στις «Μεγαλειώδεις εποχές της Γης», καθώς και σε Σαββατοκύριακα αφιερωμένα στην Ημέρα της Γης.

Η σειρά «Μεγαλειώδεις εποχές της Γης» αναδεικνύει την εντυπωσιακή φύση στη διάρκεια των τεσσάρων εποχών του πλανήτη Γη και αποκαλύπτει πώς ζώα και φυτά ανταποκρίνονται στις νέες προκλήσεις που τους επιφυλάσσουν οι εποχές. Σε κάθε επεισόδιο μελετούμε μια διαφορετική εποχή -καθεμία με την ιδιαίτερη μαγική και συγκινητική προσωπικότητά της- και αποκαλύπτουμε πώς ζώα με διαφορετικό χαρακτήρα πρέπει να επινοούν ευφάνταστους τρόπους για να επιβιώνουν. 

Στη διάρκεια των τεσσάρων εποχών τα ζώα πρέπει να βρίσκουν αρκετή τροφή και συντρόφους, να μεγαλώνουν την οικογένειά τους και να αντιμετωπίζουν αντίξοες καιρικές συνθήκες, ενώ επιστρατεύουν εκπληκτικά κόλπα για να ξεπερνούν τις προκλήσεις κάθε εποχής και να αναπτύσσονται!

Σας επιφυλάσσουμε επίσης συγκλονιστικές σειρές που αποθεώνουν τον φυσικό μας κόσμο. Παρακολουθούμε την απίστευτη βιοποικιλότητα και δύναμή του, εντοπίζουμε ποιες προκλήσεις μάς περιμένουν και επισκεπτόμαστε κάθε γωνιά του πλανήτη: από το καταφύγιο Μάρα των Μασάι στην Κένυα μέχρι τις βραχώδεις εκτάσεις του Καναδά. Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι ανά την υφήλιο αυτό το σαββατοκύριακο και δείτε τα εκπληκτικά θαύματα που συντελούνται στον Πλανήτη Γη!

Εν συνεχεία, φορέστε την καταδυτική στολή σας κι ελάτε μαζί μας σε μια εξερεύνηση κάτω από τη θάλασσα στον μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο της γης. Έχουμε μαζί μας τον πιο αγαπημένο βιολόγο του κόσμου, τον Ντέιβιντ Ατένμπορο, ο οποίος θα μας ξεναγήσει στον ύφαλο, ενώ θα μελετήσουμε και τα διαφορετικά προγράμματα που εκπονούνται για να σωθεί ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος τα οποία αποθεώνουν την πολυποίκιλη και πολύχρωμη άγρια ζωή του.

Για το τέλος, Ακολουθήστε μας σε μια συναρπαστική περιπέτεια ταξιδεύοντας στο παρελθόν και σε έναν κόσμο όπου φονικοί δεινόσαυροι, φάλαινες που περπατούν και τεράστια μαλλιαρά μαμούθ εξακολουθούν να περιφέρονται στον πλανήτη. Με τις σειρές «Τότε που οι φάλαινες περπατούσαν», «Η ανεξιχνίαστη υπόθεση των δεινοσαύρων», «Η εμφάνιση των θηλαστικών» και πολλές ακόμα, μπορείτε να φανταστείτε ότι περπατάτε ανάμεσα σ' αυτά τα πελώρια πλάσματα και βλέπετε από κοντά την καθημερινή ζωή τους... όμως θυμηθείτε, μην τα πλησιάσετε πολύ!