«Κυνηγοί πολύτιμων λίθων στην Αυστραλία»: Οι σύγχρονοι κυνηγοί θησαυρών έρχονται στο Viasat Explore
i

Κυνηγοί πολύτιμων λίθων στην Αυστραλία

«Κυνηγοί πολύτιμων λίθων στην Αυστραλία»: Οι σύγχρονοι κυνηγοί θησαυρών έρχονται στο Viasat Explore

Πάνος Μαλακτάρης • 12:00 - 03.11.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Μια ξέφρενη περιπλάνηση στον θαυμαστό κόσμο των κυνηγών ζαφειριών του Κεντρικού Κουίνσλαντ…

Βαθιά στην καρδιά του αυστραλιανού δάσους, σύγχρονοι κυνηγοί θησαυρών αναζητούν κρυμμένους πολύτιμους λίθους στη νέα σειρά του Viasat Explore, «Κυνηγοί πολύτιμων λίθων στην Αυστραλία». Η νέα αυτή εκπομπή, που κάνει πρεμιέρα στις 3 Νοεμβρίου στις 21:00, ταξιδεύει στον πιο περιβόητο «κυνηγότοπο» πολύτιμων λίθων του Kεντρικού Κουίνσλαντ: μια ακατέργαστη έκταση άνω των 900 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπου φιλοξενείται ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ζαφειριών στον κόσμο.

Μια αποφασισμένη και ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων δουλεύει στην αμείλικτη αυτή γη, υπό ακραίες θερμοκρασίες που φτάνουν και ξεπερνούν τους 40 βαθμούς, ενώ μάχεται με την ανομβρία, τις καταιγίδες και τις πλημμύρες. Στη μικροσκοπική κωμόπολη Ρούμπιβεϊλ, πέντε ομάδες ανθρακωρύχων διακινδυνεύουν τα πάντα για να πλουτίσουν...

Οι Μίφσουντ μυήθηκαν πρόσφατα στο κυνήγι ζαφειριών. Ο Άντονι εγκατέλειψε την καριέρα του στην εξόρυξη άνθρακα για να αναζητήσει κάτι πιο εκθαμβωτικό. Τον στηρίζει η πληθωρική σύζυγός του ονόματι Τζόνι, ενώ μερικές φορές βοηθούν και τα μεγαλύτερα παιδιά τους, ελπίζοντας να αυξήσουν την κληρονομιά τους. Όμως ο ενθουσιασμός δεν αρκεί για να βρεθούν τα πολύτιμα πετράδια.

Οι «μαθητευόμενοι» σύντομα ανακαλύπτουν ότι μια λάθος κίνηση στο υπέδαφος μπορεί να τους βάλει σε έναν σωρό μπελάδες. Οι βλάβες των μηχανημάτων, οι οικογενειακές διαμάχες και η έλλειψη λίθων θα μπορούσαν να στείλουν αυτούς τους νεοσύλλεκτους στον δρόμο πολύ προτού πιάσουν την καλή.

Οι κολλητοί φίλοι Μαξ και Γκλεν έχουν τις γνώσεις και την τεχνογνωσία, αλλά η μητέρα φύση τους στέλνει συνέχεια σπίτι με άδεια χέρια. Αυτοί ανθρακωρύχοι χρειάζονται νερό για να επεξεργαστούν τα κοιτάσματα με τα μηχανήματά τους, αλλά μια καταιγίδα πριν από δύο χρόνια κατέστρεψε το φράγμα και τώρα, εξαιτίας της ανομβρίας, δεν έχουν ούτε σταγόνα. Καθώς το εργοστάσιο ζαφειριού τους είναι σε αδράνεια, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βγουν εκτός της πεπατημένης για να βρουν πολύτιμους λίθους, μόνο και μόνο για να φέρουν φαγητό στο τραπέζι τους.

Ο Τοντ, η Μπριάνα και ο μικρός Τζόζεφ φέρνουν μια νεανική πληθωρικότητα στους αγρούς πολύτιμων λίθων. Η νεαρή οικογένεια είναι αποφασισμένη να χτίσει το μέλλον της σε αυτές τις σκληρές συνθήκες. Πρόκειται για έμπειρους πωλητές, που εκμεταλλεύονται τη δύναμη του διαδικτύου για να πουλήσουν τα ζαφείρια τους στις καλύτερες δυνατές τιμές. Η δουλειά τους είναι σκληρή, αλλά τουλάχιστον σκαλίζουν την περιοχή τους μαζί, ενώ ο Τζόζεφ παρακολουθεί από το παρκοκρέβατό του.

Οι «παλιοί» Ρέι και Πολ γνωρίζουν κάποια κόλπα της δουλειάς όταν είναι να βρουν πολύτιμους λίθους. Είναι και οι δύο επαγγελματίες της ραβδοσκοπίας – μιας μακραίωνης δεξιότητας, όπου δύο μεταλλικές βέργες καθοδηγούν τους χειριστές τους σε πολύτιμους λίθους. Αλλά παρά την εμπειρία τους και τις υπερφυσικές τους ικανότητες, αυτοί οι παλιοφίλοι δεν μπορούν πάντα να αποφύγουν τους μπελάδες, καθώς ανακαλύπτουν ότι ο κίνδυνος παραμονεύει εκεί που δεν το περιμένουν, υπογείως.

Οι Ρίτσαρνσον είναι οι ανθρακωρύχοι της περιοχής με τα μεγαλύτερα μηχανήματα: ο Ρόουαν και ο ξάδελφός του ο Ρόρατ διαχειρίζονται μια σειρά από υπερμεγέθη φορτηγά που έχουν σχεδιαστεί για να εξάγουν ποσότητα αντί για ποιότητα. Μεγάλωσαν από παιδιά στα κοιτάσματα πολύτιμων λίθων και έχουν αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση. Τώρα βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση, καθώς πρέπει να παραδίδουν σακούλες γεμάτες λίθους κάθε εβδομάδα ώστε να αποπληρώνουν την επένδυσή τους και να διατηρούν το ορυχείο σε λειτουργία. Αλλά όπως όλοι οι υπόλοιποι εδώ έξω, είναι πάντα σε επιφυλακή για τα άπιαστα ζαφείρια: τους πολύχρωμους και πολύτιμους αυτούς λίθους που μπορούν να αποφέρουν μεγάλα ποσά.

Το τυφλό κυνήγι αυτού του απίστευτου πολύτιμου λίθου ωθεί μια σκληροτράχηλη ομάδα ανθρακωρύχων στα όριά τους στο «Κυνηγοί πολύτιμων λίθων στην Αυστραλία», που κάνει πρεμιέρα στο Viasat Explore, στις 3 Νοεμβρίου στις 21:00.