«Τα μυστικά της μούμιας» κάνουν πρεμιέρα στο Viasat History τον Φεβρουάριο!

«Τα μυστικά της μούμιας» κάνουν πρεμιέρα στο Viasat History τον Φεβρουάριο!

Sportal newsroom 12:00 - 28.01.2024 / Ανανεώθηκε: 15:37 - 29.01.2024

Τον Φεβρουάριο κάνουν πρεμιέρα στο Viasat History «Τα Μυστικά της Μούμιας» (20 Φεβρουαρίου), μία εξερεύνηση των μυστηρίων της αρχαίας Αιγύπτου!

Αναζητούμε τη χαμένη μούμια της βασίλισσας Χατσεψούτ, εξετάζουμε τη μούμια που φαίνεται να ουρλιάζει, και μελετούμε τις ζωές και τους θανάτους των φαραό Σεκενενρέ Ταό και Ραμσή Ε΄.

Στο «Η Κατάρα του Νεκρού: Ο Χαμένος Χρυσός των Ισπανών» που προβάλλεται από την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, η ομάδα εξερεύνησης έρχεται αντιμέτωπη με κινδύνους και μία… κατάρα στο κυνήγι ενός θρυλικού χαμένου χρυσωρυχείου στο Βορειοδυτικό Ειρηνικό. Επιπλέον, στο «Μυστικά Όπλα: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος» που ξεκινά στις 5 Φεβρουαρίου, αποκαλύπτονται καινοτόμες εφευρέσεις της περιόδου, από ογκώδη άρματα μάχης έως τεχνολογικές πρωτοπορίες όπως οι πρώτες συσκευές νυχτερινής παρακολούθησης και οι μυστηριώδεις ακτίνες θανάτου.

Η σειρά επικεντρώνεται στην εφευρετικότητα και την τρέλα που χαρακτήρισαν τον τομέα των μυστικών και πειραματικών όπλων της περιόδου.

Τέλος, το αφιέρωμα «Κρυφές Κυριακές» κάθε Κυριακή του Φεβρουαρίου προσφέρει πρωτόγνωρες εξερευνήσεις σε διάφορα θέματα της ανθρώπινης ιστορίας, από τα μυστικά της Πομπηίας μέχρι τη δολοφονία του Τζ. Φ. Κένεντι. www.Facebook.com/ViasatHistoryGR.

Τα μυστικά της μούμιας

Πρεμιέρα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στις 22:00

Αριθμός επεισοδίων: 6 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ αρχαία ιστορία/ αρχαιολογία/ αποστολές

Πρωτότυπος τίτλος: Mummies Unwrapped

Έτος: 2019

Ακολουθήστε μας σε μια διαδρομή αρχαιολογικής έρευνας στα μεγαλύτερα μυστήρια της αρχαίας Αιγύπτου καθώς εξερευνούμε τα εντυπωσιακά μυστικά που κρύβουν κοινές σαρκοφάγοι, ασυνήθιστες ταφικές μέθοδοι, φρικτά παραμορφωμένες μούμιες και πολλά ακόμα ευρήματα. Επιχειρούμε να εντοπίσουμε τη χαμένη μούμια της σημαντικότερης βασίλισσας της αρχαίας Αιγύπτου -της γυναίκας φαραώ Χατσεψούτ- αλλά και την αλήθεια που επιφυλάσσει το τρομακτικό λείψανο μιας μούμιας που φαίνεται ότι ουρλιάζει ηλικίας 3.000 ετών. Ακόμα, θα μελετήσουμε τη ζωή και τον θάνατο του φαραώ Σεκενενρέ Ταό, του φαραώ Ραμσή Ε΄, και θα προσπαθήσουμε να εξακριβώσουμε αν ένα έκθεμα σε μουσείο παράξενων αντικειμένων στην πόλη Ναΐάγκρα Φολς είναι στην πραγματικότητα ο αγνοούμενος φαραώ της πιο εμβληματικής δυναστείας της Αιγύπτου.

Η κατάρα του νεκρού: ο χαμένος χρυσός των Ισπανών

Συνεχίζεται από Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στις 22:00

Κύκλος: 2

Αριθμός επεισοδίων: 8 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ τεχνολογία/ αποστολές

Πρωτότυπος τίτλος: Deadman's Curse: The Lost Spanish Gold

Έτος: 2023

Ο Κρου Γουίλιαμς Πιτ, ο Άνταμ Πάλμερ, η Τέιλορ Σταρ και ο πατέρας της εξερευνούν τον επικίνδυνο Βορειοδυτικό Ειρηνικό κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες διασχίζοντας απόκρημνα εδάφη ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν και μια φονική κατάρα στη διάρκεια της αναζήτησης ενός θρυλικού χαμένου χρυσωρυχείου. Ο χειμώνας πλησιάζει, κι έτσι επιδίδονται σε έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο για να βρουν τον πολυπόθητο θησαυρό. Από τις μυστικές σπηλιές μέχρι τα ισπανικά καλλιτεχνήματα εξόρυξης, από τους αρχαίους χάρτες μέχρι τις μυστηριώδεις επιγραφές, τους χώρους ταφής στον πάγο και τα παλιά εγκαταλελειμμένα ορυχεία, κάθε επεισόδιο παρακολουθεί την ομάδα που ανακαλύπτει κι εξετάζει κάθε νέο στοιχείο που θα την οδηγήσει σε πρωτόγνωρα και απρόβλεπτα μονοπάτια. Συνδυάζοντας τις μοναδικές ικανότητές τους με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, τα μέλη της ομάδας εξερευνούν τα πλέον αδάμαστα και δυσπρόσιτα μέρη της Βόρειας Αμερικής για να αποκαλύψουν τα μυστικά που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια.

Αφιέρωμα: Κρυφές Κυριακές

Κάθε Κυριακή του Φεβρουαρίου από 22:00

Αφιερώστε τα βράδια της Κυριακής σε πρωτόγνωρες εξερευνήσεις στο Viasat History καθώς ταξιδεύουμε ανά την υφήλιο για να ανακαλύψουμε νέα στοιχεία που αφορούν πολλά και διαφορετικά συναρπαστικά γεγονότα της ανθρώπινης ιστορίας! Θα εξερευνήσουμε ένα νέο τμήμα της Πομπηίας στην Ιταλία και θα μάθουμε πώς ζούσαν οι πλουσιότεροι αλλά και οι φτωχότεροι Ρωμαίοι πρόγονοι, θα μελετήσουμε σπάνια βίντεο που συνιστούν ένα είδος χρονολογίου της δολοφονίας του Τζ. Φ. Κένεντι στις ΗΠΑ, και θα ερευνήσουμε τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις σχετικά με τη δεινότητα των αρχαίων Αιγυπτίων στη μηχανική.

Μυστικά όπλα: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος

Πρεμιέρα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 22:00

Κύκλος: 1

Αριθμός επεισοδίων: 6 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ πόλεμος/ τεχνολογία

Πρωτότυπος τίτλος: Secret Weapons: WWII

Έτος: 2022

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν μια περίοδος πρωτόγνωρης καινοτομίας στην κατασκευή των όπλων καθώς οι χώρες επιδόθηκαν σε έναν αγώνα εξασφάλισης της νίκης και αποφυγής της ήττας. Η σειρά αποκαλύπτει ένα εντυπωσιακό φάσμα εφευρέσεων -από τα ογκώδη άρματα μάχης στο μέγεθος ενός μικρού κτιρίου μέχρι τις πρώτες συσκευές νυχτερινής παρακολούθησης, τις μυστηριώδεις ακτίνες θανάτου, τις βόμβες που ελέγχονταν από περιστέρια και τα φιλόδοξα αεροπλανοφόρα από πάγο- ενώ παράλληλα ρίχνει άπλετο φως στην αστείρευτη εφευρετικότητα, τη φιλοδοξία και ενίοτε την παράνοια που παρατηρήθηκε στον τομέα των μυστικών και πειραματικών όπλων τη συγκεκριμένη περίοδο.