Έκτη θέση γα την Εθνική ομάδα σπάθης στο Παγκόσμιο κύπελλο Σιντ-Νίκλαας

Εθνική ομάδα σπάθης

i

© Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας

Έκτη θέση γα την Εθνική ομάδα σπάθης στο Παγκόσμιο κύπελλο Σιντ-Νίκλαας

Sportal newsroom 15:51 - 20.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:51 - 20.03.2023

Την έκτη θέση κατέλαβε η Εθνική ομάδα σπάθης στο Παγκόσμιο κύπελλο Σιντ - Νίκλαας.

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η Εθνική ομάδα σπάθης στο Παγκόσμιο κύπελλο Σιντ-Νίκλαας. Στην τελευταία διοργάνωση πριν την έναρξη της περιόδου της Ολυμπιακής πρόκριση η Ελλάδα κατέλαβε την έκτη θέση, την κορυφαία που έχει πάρει ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στο γύρο των 32 του ομαδικού η Εθνική ομάδα με τις Δώρα Γκουντούρα, Δέσποινα Γεωργιάδου, Κλαίρη Μπένου και Αθηναΐδα Μαυρικάκη επικράτησε εύκολα με 45-24 της ομάδας της Βραζιλίας (FIE No22). Ακολούθησε ο κρίσιμος αγώνας του ταμπλό των 16 απέναντι στη δυνατή ομάδα της Ιαπωνίας. Οι Ελληνίδες έκαναν και πάλι το θαύμα τους με νίκη με 45-43 σε ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι καθ προκρίθηκαν για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση στο ταμπλό των 8 μετά την 7η θέση στο κύπελλο «Ακρόπολις».

Στη συνέχεια η ελληνική ομάδα έφτασε πολύ κοντά και σε δεύτερη υπέρβαση για την είσοδο στην τετράδα, η Ιταλία (FIE No4) όμως αυτή τη φορά μπόρεσε να πάρει τη νίκη. Οι Ελληνίδες άρχισαν μουδιασμένα την αναμέτρηση με το σκορ να διαμορφώνεται στο 25-13 υπέρ των Ιταλίδων. Στη συνέχεια όμως οι Ελληνίδες μπόρεσαν να κλείσουν τη διαφορά και να ισοφαρίσουν στο 36-36. Οι λεπτομέρειες στην τελευταία αναμέτρηση μεταξύ των Κρίσιο και Γκουντούρα έκριναν το τελικό αποτέλεσμα με ήττα 45-43 για την Ελλάδα.

Η Εθνική ομάδα δεν «έπεσε» ψυχολογικά μετά την ήττα από την Ιταλία και μπόρεσε να επικρατήσει της ομάδας της Γερμανίας (FIE No10) με 45-38 στον πρώτο αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8. Με αυτή τη νίκη εξασφάλισε το πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα, ενώ πήρε και τη ρεβάνς από τη Γερμανία για την ήττα στο ταμπλό των 8 του «Ακρόπολις». Η τελευταία δυνατή αναμέτρηση κόντρα στην Ισπανία κρίθηκε επίσης στις λεπτομέρειες μετά από αρκετές ανατροπές στο σκορ. Η Ελλάδα ηττήθηκε τελικά με 45-41 και κατέκτησε οριστικά την 6η θέση στη διοργάνωση. Αυτό είναι και το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει επιτύχει ελληνική ομάδα σε παγκόσμιο κύπελλο στην ιστορία της ελληνικής ξιφασκίας.