Πρωταθλητής Ευρώπης ο Γιάννης Καργιωτάκης

πάλη

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Γιάννης Καργιωτάκης

Sportal newsroom 13:26 - 12.03.2023
Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, Πάλης υποταγής που διεξάγεται στην Ρουμανία, κατέκτησε ο Γιάννης Καργιωτάκης.

Ο Γιάννης Καργιωτάκης ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών πάλης υποταγής στην κατηγορία των 130 κιλών. Ο Έλληνας πρωταθλητής Θεωρείται από τους καλύτερους στην ιστορία του αθλήματος αφού μετρά πέντε διαδοχικά μετάλλια.

Ο Γιάννης Καργιωτάκης ξεκίνησε την προσπάθεια για διάκριση από τον προκριματικό γύρο. Εκεί, αντιμετώπισε τον Παγκόσμιο πρωταθλητή το 2022 Πολωνό Πιβοβάρσκι και επικράτησε με 5-2.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας αθλητής επικράτησε με 3-2 του Ουκρανού Ισίτσκο και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Στον δρόμο προς τον τελικό, ο Γιάννης Καργιωτάκης αντιμετώπισε τον Ουκρανό Σνίχουρ που πέρυσι είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Κρητικός πρωταθλητής ήταν ασταμάτητος και επιβλήθηκε με 10-1!

Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, ο Έλληνας αθλητής αγωνίστηκε κόντρα στον Ραφιγκάεφ. Ο Μολδαβός πρωταθλητής αποχώρησε λόγω τραυματισμού και έτσι ο Γιάννης Καργιωτάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση της Ρουμανίας.