Νόρις: «Αν είχα 1-2 γύρους ακόμα θα περνούσα τον Φερστάπεν»

Λάντο Νόρις

i

©McLaren

Νόρις: «Αν είχα 1-2 γύρους ακόμα θα περνούσα τον Φερστάπεν»

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:00 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:49 - 29.05.2024

Ο Λάντο Νόρις εμφανίστηκε πεπεισμένος πως μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα.

Μετά τη νίκη του στο GP του Μαϊάμι, ο Λάντο Νόρις έφτασε πολύ κοντά να πετύχει ακόμα μία στην Ίμολα.

Ο Βρετανός της McLaren άσκησε έντονη πίεση στον Μαξ Φερστάπεν στους τελευταίους γύρους του αγώνα, όμως ο Ολλανδός άντεξε και είδε πρώτος το πέσιμο της καρό σημαίας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νόρις αναδείχθηκε «Driver of the Day» για το GP της Εμίλια-Ρομάνια.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ο Νόρις εμφανίστηκε πεπεισμένος πως μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα, λέγοντας: «Ναι, θα τον περνούσα. Με πονάει που το λέω αλλά αν είχα ένα δύο γύρους ακόμα και θα τον περνούσα. Είναι σκληρό, είναι κρίμα. Πάλεψα πολύ σκληρά μέχρι και τον τελευταίο γύρο.

Έχασα πολύ χρόνο στην αρχή του αγώνα από τον Μαξ. Στο πρώτο stint ήταν ταχύτερος αλλά στο δεύτερο ήμασταν εμείς πιο γρήγοροι. Το πρώτο μισό ήταν δύσκολο, το δεύτερο όχι τόσο. Με έναν ή δύο γύρους ακόμα όλα θα ήταν πιο όμορφα, όμως δεν ήταν γραφτό σήμερα».

Για τη βελτίωση της ομάδας του και τη νέα πραγματικότητα του να μάχεται για νίκες, ο Βρετανός είπε: «Όλο το τριήμερο ήμασταν πολύ γρήγοροι. Πλέον μπορούμε να λέμε ότι είμαστε μαζί με τις Ferrari και Red Bull και είναι κάτι που πρέπει να συνηθίσουμε.

Η ομάδα κάνει πολύ καλή δουλειά και πρέπει να επικεντρωθούμε στο να μαχόμαστε για τις πρώτες θέσεις. Είναι έκπληξη για εμένα να λέω πως είναι εκνευριστικό που δεν κέρδισα τον αγώνα αλλά μετά από το Μαϊάμι και τις βελτιώσεις που έχουμε κάνει είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε από εδώ και πέρα».