Ο Μπράουν χαρακτηρίζει το περιβάλλον της Red Bull ως «τοξικό»

Ζακ Μπράουν

i

©McLaren

Ο Μπράουν χαρακτηρίζει το περιβάλλον της Red Bull ως «τοξικό»

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:05 - 13.06.2024 / Ανανεώθηκε: 20:30 - 13.06.2024

Ο Ζακ Μπράουν υποστηρίζει ότι ο πόλεμος ισχύος που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες στην Red Bull έχει αφήσει τους «ταύρους» σε μία δύσκολη κατάσταση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Ζακ Μπράουν, πιστεύει ότι η Red Bull έχει ένα «αρκετά τοξικό περιβάλλον» και αναμένει περισσότερες αποχωρήσεις μεγάλων ονομάτων, μετά την έξοδο του Άντριαν Νιούι.

Πριν από το γκραν πρι του Μαϊάμι, η Red Bull ανακοίνωσε ότι ο Νιούι θα αποχωρήσει από την ομάδα το πρώτο τρίμηνο του 2025. Ο Βρετανός εξήγησε ότι η απόφασή του να αποχωρήσει από τη Red Bull προήλθε από το γεγονός ότι ήταν εκεί τόσο καιρό και θα μπορούσε ενδεχομένως να επιδιώξει άλλα έργα, ακόμη και εντός της Formula 1.

Ωστόσο, ορισμένες αναφορές πρότειναν ότι η αποχώρηση του Νιούι συνδέθηκε με την επιδείνωση της ατμόσφαιρας στο εσωτερικό της ομάδας μετά το σκάνδαλο του επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ στις αρχές του έτους.

Ο Μπράουν έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι υπήρξε εισροή βιογραφικών από υπαλλήλους της Red Bull - κάτι με το οποίο συμφώνησε ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ. Ο Μπράουν προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και χαρακτήρισε τη Red Bull ως «αρκετά τοξική».

«Το περιβάλλον είναι ακόμα αρκετά τοξικό εκεί, και θα έρθουν ακόμα περισσότερα. Η αποχώρηση του Νιούι είναι σημαντική, διότι πολλοί άνθρωποι στη Red Bull είχαν αρχίσει να συνεργάζονται μαζί του. Ήδη έχω αναφέρει ότι κυκλοφορούν πολλά βιογραφικά (σ.σ.: από τους εργαζόμενους της RBR προς άλλες ομάδες).

Αυτό συμβαίνει συνέχεια, αλλά διαπιστώνεις ότι αισθάνονται άβολα σε μεγαλύτερο βαθμό. Οι σπόνσορες εξετάζουν με ποιους θέλουν να συνδέονται, και τι αντιπροσωπεύουν εκείνοι. Οπότε αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση για αυτούς. Κι έπειτα υπάρχει και το σήριαλ του Φερστάπεν - θα μείνει ή θα φύγει; Ο Μαξ έχει συμβόλαιο, μόνο ο πατέρας του είναι αρκετά αθυρόστομος», ανέφερε ο Μπράουν στο podcast ‘Hot Pursuit’ του Bloomberg.

Και συνέχισε: «H Red Bull είναι μια σπουδαία αγωνιστική ομάδα, αλλά έχει αποσταθεροποιηθεί. Μπορείς να το δεις με την αποχώρηση του Νιούι. Όμως, δεν μπορείς ποτέ να τους ξεγράψεις. Είναι μια εκπληκτική ομάδα αλλά, κατά την άποψή μου, δεν είναι πια όσο δυνατή ήταν προηγουμένως.

Αν δείτε ποιος έχει τον πιο ξεκάθαρο δρόμο μπροστά του και την κεκτημένη ταχύτητα αυτή τη στιγμή, είναι η Ferrari και η McLaren. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν γρήγορα, όμως, οπότε πρέπει να μένουμε προσγειωμένοι», κατέληξε.