Ο Ρικιάρντο υποβλήθηκε σε επέμβαση - Πότε αναμένεται η επιστροφή του
i

©Photo by Kym Illman/Getty Images

Ο Ρικιάρντο υποβλήθηκε σε επέμβαση - Πότε αναμένεται η επιστροφή του

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:51 - 29.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:55 - 29.08.2023

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο υποβλήθηκε την Δευτέρα (29/8) σε πετυχημένη χειρουργική επέμβαση και πλέον ξεκινά ο δρόμος για την ανάρρωση του.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο υποβλήθηκε σε πετυχημένη χειρουργική επέμβαση την Δευτέρα (29/8) και αναμένεται να μείνει εκτός αγώνων της Formula 1 για τους επόμενους τρεις μήνες. 

Ο Αυστραλός οδηγός συγκρούστηκε στον τοίχο στη τρίτη στροφή και αφού πρώτα τον είχε προσπεράσει ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren, ο οποίος επίσης έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του και κατέληξε στις μπαριέρες. Αυτή η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα ο Ρικιάρντο να σπάσει το μετακάρπιο οστό στο αριστερό χέρι.

Ο Λίαμ Λόσον κλήθηκε να καλύψει το κενό του Ρικιάρντο στην AlphaTauri, με τον Νεοζηλανδό να τα πηγαίνει καλά στον αγώνα τερματίζοντας στην 13η θέση. 

Πριν την έναρξη του Ολλανδικού γκραν πρι, ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, γνωστοποίησε πως όλα πήγαν καλά με την επέμβαση του Ρικάρντο. «Έκανε επέμβαση νωρίτερα μέσα στη μέρα. Του τοποθέτησαν μια πλάκα στο χέρι του. Πήγε καλά η επέμβαση, ήταν επιτυχημένη. Το κόκκαλο είχε σπάσει σε πολλά κομμάτια, όμως ήταν μια κανονική διαδικασία».  

Μάλιστα o ίδιος ο Ρικάρντο με ανάρτησή του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram έκανε γνωστό ότι όλα πήγαν καλά: «Έκανα το χειρουργείο σήμερα το πρωί (σ.σ. την Κυριακή). Ευχαριστώ όλους για τα μηνύματά τους και την προσπάθειά τους να μην πέσω ψυχολογικά. Δεν είναι εμπόδιο, είναι μέρος της επιστροφής μου». 

O Χόρνερ μίλησε στο Sky Sports για το πότε αναμένεται η επιστροφή του Αυστραλού πίσω στους αγώνες: «Ένας κανονικός άνθρωπος κάνει 10-12 εβδομάδες να αναρρώσει από αυτόν τον τραυματισμό. Όμως ξέρουμε πως οι οδηγοί της Formula 1 δεν είναι κανονικοί άνθρωποι. Όλα θα εξαρτηθούν από τη διαδικασία ανάρρωσης. Μπορεί να πάρει τρεις εβδομάδες, μπορεί έξι. Κανένας δεν γνωρίζει».