Ο Χάμιλτον θεωρεί πως ο Φέτελ θα ήταν καταπληκτική επιλογή για να τον διαδεχτεί στη Mercedes

Λιούις Χάμιλτον και Σεμπάστιαν Φέτελ

i

©Photo by Charles Coates/Getty Images

Ο Χάμιλτον θεωρεί πως ο Φέτελ θα ήταν καταπληκτική επιλογή για να τον διαδεχτεί στη Mercedes

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:04 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:05 - 05.04.2024

Ο Λιούις Χάμιλτον αποκάλυψε πως θα ήθελε ο Σεμπάστιαν Φέτελ να τον αντικαταστήσει στη Mercedes από το 2025.

Ο Λιούις Χάμιλτον εξέφρασε σήμερα την άποψη ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα ήταν μια «καταπληκτική επιλογή» για τη Mercedes, καθώς η γερμανική ομάδα αναζητά τον αντικαταστάτη του Βρετανού πιλότου για το grid του 2025.

Ο 36χρονος, ο οποίος αποχώρησε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο τέλος του 2022, δήλωσε στο Sky Sports ότι είναι «δυνητικά» στην αγορά για μια θέση οδηγού αγώνων το 2025 και πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τον επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, και άλλους επικεφαλής ομάδων.

Μάλιστα, ο Φέτελ τέσταρε πρόσφατα το υπεραυτοκίνητο Porsche 963 Hypercar, στη διάρκεια δοκιμής 36 ωρών που έλαβε χώρα στην Ισπανία για λογαριασμό της Porsche Penske Motorsport.

Στο περιθώριο του γκραν πρι της Ιαπωνίας, ο Χάμιλτον ρωτήθηκε για το ποιος θα ήταν αυτός που θα ήθελε να πάρει τη θέση του στα «ασημί βέλη».

«Θα ήθελα πάρα πολύ να επιστρέψει στη Formula 1 ο Φέτελ. Πιστεύω πως για τη Mercedes θα ήταν μια φανταστική επιλογή. Είναι Γερμανός, 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι ένας άνθρωπος με εξαιρετικές αξίες και θα πάει την ομάδα στο επόμενο επίπεδο. Θα το λατρέψω αν επιστρέψει στην ενεργό δράση», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε σχετικά με το τι είδους οδηγό θα ήθελε να πάρει τη θέση του το 2025 στην ομάδα του Μπράκλεϊ σε περίπτωση που δεν τον αντικαταστήσει ο Φέτελ: «Αυτό που με νοιάζει πραγματικά είναι η ομάδα να πάρει έναν οδηγό με αξιοπρέπεια και αξίες και να έχουν τους ίδιους στόχους για το μέλλον. Θέλω κάποιον με πάθος που θα δουλέψει μαζί με την ομάδα και θα τη βοηθήσει να κερδίσει. Ελπίζω να βρουν έναν φοβερό οδηγό», πρόσθεσε.