Γιατί ξεχωρίζει η ειδική έκδοση MINI Clubman Final Edition

MINI Clubman Final Edition

i

©MINI

Γιατί ξεχωρίζει η ειδική έκδοση MINI Clubman Final Edition

Δημήτρης Μπαλής 13:29 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:29 - 24.03.2023

Θα παραχθεί μόνο σε 1969 μονάδες, με σοφιστικέ και εκλεπτισμένο στυλ.

Για να τιμήσει τη χρονολογία παραγωγής του πρώτου ΜΙΝΙ Clubman, η βρετανική μάρκα, μέλος του ομίλου BMW, λανσάρει την ειδική έκδοση MINI Clubman Final Edition σε ακριβώς 1969 αντίτυπα.

Το μοντέλο του 1969, που ήταν στην παραγωγή έως το 1981, ξεχώριζε από διαιρούμενη πόρτα του στο πίσω μέρος και θεωρήθηκε ως ένα station wagon με μακρύ μεταξόνιο και εκτεταμένο αμάξωμα shooting-brake.

Τα χρόνια πέρασαν, και το 2007 το MINI Clubman απέκτησε μόνο μία πόρτα στη δεξιά πλευρά του οχήματος, η οποία ανοίγει προς τα πίσω, ενώ το 2015, η τρίτη γενιά του μοντέλου, μεγάλωσε φθάνοντας τα 4,25 μέτρα έχοντας μεγαλύτερο μεταξόνιο και δύο πλήρους μεγέθους πίσω πόρτες που ανοίγουν το πλάι.

Μαζί με τις μοναδικές διαιρούμενες πίσω πόρτες, το MINI Clubman παραμένει ένα από τα πιο ευέλικτα μοντέλα MINI μέχρι σήμερα.

Οσον αφορά την έκδοση Final Edition, εφοδιάζεται με τον 2.0lt κινητήρα turbo βενζίνης του Clubman Cooper S, που αποδίδει 178 hp (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 6,7 -6,3 λίτρα/100 χλμ., και μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα: 153 - 143 γρ./χλμ.). Θα προσφέρεται σε εκδόσεις Cooper, Cooper S, στις αντίστοιχες πετρελαίου ή με τετρακίνηση.

Τα πλαίσια και το πρώτο από τα τρία τμήματα της εγκάρσιας μπάρας της μάσκας είναι βαμμένα στο λαμπερό χρώμα της έκδοσης, όπως και το τυπικό για το μοντέλο γραφικό «S» του MINI Cooper S και τα πλαϊνά διακοσμητικά. Το γραφικό μοτίβο στις ζάντες ελαφρού κράματος των 18 ιντσών με σχέδιο Final Edition Spoke δύο τόνων, φέρει σκούρα επίστρωση διάφανου βερνικιού που θυμίζει χαλκό, προσδίδοντας στην απόχρωση μία κομψή λάμψη και βάθος.

Στην κάτω περιοχή των πλαϊνών θυρών, οι χαρακτηριστικές για το MINI στενές γραμμές τονίζουν το επίμηκες αμάξωμα της εμβληματικής φιλοσοφίας shooting-brake. Βρίσκονται επίσης στο καπό στην πλευρά του συνοδηγού και στη δεξιά πλευρά της διαιρούμενης πίσω πόρτας.

MINI Clubman Final Edition ©MINI

Η επιγραφή «Final Edition» υποδηλώνει κομψά την ειδική έκδοση, όπως και το σήμα «1 of 1969» στο πλάι της μεσαίας κολόνας. Τα πίσω φώτα με μοτίβο Union Jack παραπέμπουν στη βρετανική καταγωγή του MINI Clubman.

Στο εσωτερικό οι επενδύσεις των μαρσπιέ των θυρών φέρουν την ειδική επιγραφή «Final Edition», η οποία κοσμεί επίσης την κάτω ακτίνα του σπορ δερμάτινου τιμονιού με επένδυση Nappa. Τα σπορ δερμάτινα καθίσματα MINI Yours έχουν ρυθμιζόμενη στήριξη μηρών και ραμμένο το σήμα της έκδοσης.

MINI Clubman Final Edition ©MINI

Η σκούρα επένδυση του ταμπλό πλαισιώνεται από εναρμονισμένες διακοσμητικές ρίγες. Στην πλευρά του συνοδηγού υπάρχει επίσης το σήμα «1 of 1969» όπως και στα πατάκια.

Ο στάνταρ εξοπλισμός Connected Media περιλαμβάνει μια οθόνη αφής 8,8 ιντσών στο κεντρικό όργανο, την ψηφιακή υπηρεσία MINI Online, τις υπηρεσίες Remote Services και την ενσωμάτωση smartphone για τη χρήση του Apple CarPlay και άλλων εφαρμογών μέσω του ίδιου του συστήματος ελέγχου του οχήματος.

MINI Clubman Final Edition ©MINI
Tags: