Ο Τσουνόντα έχει την ευκαιρία να ενταχθεί στη Red Bull… Αλλά μπορεί να την αρπάξει; (vid)

Γιούκι Τσουνόντα

i

©Print Screen

Ο Τσουνόντα έχει την ευκαιρία να ενταχθεί στη Red Bull… Αλλά μπορεί να την αρπάξει; (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:01 - 21.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:15 - 09.04.2024

Αν ο Γιούκι Τσουνόντα πρόκειται να μετακινηθεί από την AlphaTauri στη Red Bull, όπως πιστεύει ο Φραντς Τοστ, τότε χρειάζεται περισσότερα από τον εαυτό του και την ομάδα.

Η Formula 1 του 2023 μοιάζει πραγματικά με μια σεζόν make-or-break για τον Τσουνόντα την προοπτική της Honda και της Red Bull τώρα στην τρίτη σεζόν του στο άθλημα με την θυγατρική ομάδα της Red Bull, AlphaTauri.

Ο Ιάπωνας οδηγός δεν ήταν ιδιαίτερα θεαματικός σε καμία από τις δύο πρώτες σεζόν του, αν και η δεύτερη σεζόν έδειξε μια πιο πειθαρχημένη και συνεπή παρουσία του Τσουνόντα, αρκετή για να του δώσει μια τρίτη σεζόν στην AlphaTauri.

Αλλά με δυσκολίες για την ομάδα ήδη από το 2022, ο Τσουνόντα έχει τώρα το καθήκον να προσπαθήσει να οδηγήσει την AlphaTauri πίσω στη μάχη του midfield  με τον Πιερ Γκασλί να έχει αναχωρήσει για την Alpine, αφήνοντας τον Ιάπωνα ως τον έμπειρο οδηγό της ομάδας μαζί με τον rookie της F1 Νικ Ντε Βρις.

Ο Γκασλί δεν μπόρεσε να επιστρέψει στη σύνθεση της Red Bull, ακόμη και μετά την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, το 2021 με την AlphaTauri, οπότε ο Τσουνόντα είναι ο επόμενος στη σειρά για να προσπαθήσει να περάσει αυτό που έχει γίνει μια μάλλον «σπασμένη γέφυρα» τα τελευταία χρόνια μεταξύ της AlphaTauri και της Red Bull.

Και ο διευθυντής της AlphaTauri, Φραντς Τοστ, έχει καταστήσει σαφές ότι πιστεύει ότι ο Τσουνόντα μπορεί να κάνει αυτό το «άλμα» τα επόμενα δύο χρόνια.

«Από όσο γνωρίζω, ο Σέρχιο Πέρες έχει ακόμα συμβόλαιο για το επόμενο έτος», δήλωσε ο Τοστ στο Sport1 πριν από το γκραν πρι της Αυστραλίας, καθώς μίλησε για το μέλλον του Τσουνόντα.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο Γιούκι βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Έχει βελτιωθεί από κάθε άποψη. Αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να οδηγήσει ξανά στην AlphaTauri το 2024. Το 2025, νομίζω ότι θα είναι επιτέλους έτοιμος για τη Red Bull».

Ο Τοστ πρόσθεσε ότι ο Τσουνόντα «είχε οδηγήσει εξαιρετικά στους δύο πρώτους αγώνες» στο Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία και ενώ δύο τερματισμοί στην 11η θέση σήμαιναν μηδέν βαθμούς, ο 67χρονος τόνισε ότι «δεν είναι δικό του λάθος που δεν είμαστε ανταγωνιστικοί ακόμα».

Ο Τσουνόντα κέρδισε έναν βαθμό στην Αυστραλία, βγάζοντας την AlphaTauri από το στόχο της σεζόν, και ενώ η ιταλική ομάδα είναι πράγματι πολύ μακριά από εκεί που θέλει.