Μαινόμενος Οζιέ στο Μόντε Κάρλο
i

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι / © WRC

Μαινόμενος Οζιέ στο Μόντε Κάρλο

Δημήτρης Μπαλής 23:22 - 19.01.2023 / Ανανεώθηκε: 23:22 - 19.01.2023

Ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, ξεκίνησε με το δεξί της νέα χρονιά.

Τους δρόμους της πατρίδας του, τους ξέρει καλά. Ο Σεμπαστιάν Οζιέ, στην έναρξη του πρωταθλήματος που γίνεται κάθε χρόνο στο Μόντε Κάρλο, ήταν ο κυρίαρχος στην πρώτη ημέρα του αγώνα.

Τόσο το πρωί, με το shakedown, την τελική δοκιμή, όσο και το βράδυ, με τις δύο ειδικές διαδρομές, ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, έδειξε από νωρίς ότι θέλει να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Έκανε τους καλύτερους χρόνους, από όλους τους οδηγούς, οδηγώντας μαεστρικά το Toyota Yaris Rally1, υπό τα έξτρα φώτα των δυνατών προβολέων, στους ασφάλτινους δρόμους του μικρού πριγκιπάτου και ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα του αγώνα με μια διαφορά 6 δευτ. από τον ομόσταβλό του στην Toyota, Ελφιν Εβανς. 

Τρίτος είναι, με διαφορά 15,4 δευτ. ο Οτ Τάνακ, που οδηγεί ένα Ford Puma Rally1 φέτος και δείχνει αναγεννημένος. Ο Τιερί Νεβίλ με ένα Hyundai i20 N Rally1, είναι μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από τον Τάνακ, ενώ ο περσινός πρωταθλητής Κάλε Ροβάνπερα, ξανά με Toyota Yaris Rally1, απέχει 17,1 δευτ. από τον Οζιέ.

Ακολουθούν ο Σόρντο με Hyundai, ο Λουμπέ με Ford, ο Λάπι με Hyundai και ο Κατσούτα με Toyota. Σήμερα οι οδηγοί κάλυψαν 40,2 αγωνιστικά χιλιόμετρα, ενώ αύριο, στη δεύτερη μέρα του αγώνα, θα τρέξουν σε 6 ειδικές διαδρομές, με 105,34 χιλιόμετρα αγώνα.

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης, ο οποίος οδηγεί ένα Ford Puma Rally1, έχει μείνει πολύ πίσω, με 5 λεπτά και 12 δευτ. διαφορά από τον πρώτο. Ωστόσο, αυτό που ενδιαφέρει τον Ελληνα οδηγό και επιχειρηματία που ζει στο εξωτερικό, είναι να τερματίσει και να κερδίσει αυτό που έχασε σήμερα το βράδυ, τις υπόλοιπες ημέρες του αγώνα.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι για το 2023, μόλις ξεκίνησε και αναμένεται συναρπαστικό.