«Μπόμπα» ο νέος κινητήρας της Ferrari για το 2023
i

© Haas F1 Team

«Μπόμπα» ο νέος κινητήρας της Ferrari για το 2023

Δημήτρης Μπαλής 19:30 - 05.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:48 - 06.12.2022

Αποκάλυψη από τον επικεφαλής της Haas, η οποία τροφοδοτείται με μοτέρ της ιταλικής ομάδας.

Η Haas τερμάτισε 8η στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, πάνω από την Alpha Tauri και δεν ξέρω αν αυτός είναι ο πήχης της ομάδας: Δηλαδή να θέλει να βρίσκεται πάνω από τη θυγατρική της Red Bull και όχι να προσπαθήσει να κάνει το βήμα παραπάνω.

Τουλάχιστον αυτό ανέφερε ο Γκούνθερ Στάινερ, επικεφαλής της Haas, και για να δικαιολογήσει ότι η ομάδα θα είναι καλύτερη το 2023 από φέτος, ισχυρίστηκε ότι ο νέος κινητήρας της Ferrari, που την προμηθεύει με μοτέρ, θα είναι… μπόμπα, για να χρησιμοποιήσω την πιο λαϊκή έκφραση της έκρηξης!

Ο Ματίας Μπινότο, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Ferrari, ο οποίος παραιτήθηκε, είχε δηλώσει ότι το μοτέρ του 2022 ήταν ένα καλό βήμα προς τα εμπρός φέτος, λέγοντας, μάλιστα, ότι η ομάδα του Μαρανέλο είχε σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο σε μια σεζόν, από τότε που είναι στην ομάδα, εδώ και 25 χρόνια.

Είναι αλήθεια ότι ο Ιταλός κατασκευαστής εμφάνισε ένα δυνατό μοτέρ, ωστόσο προς τα μέσα της χρονιάς η ομάδα έπρεπε να περιορίσει τη δύναμή της, για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα αξιοπιστίας, ενώ στο φινάλε φάνηκε ότι ήταν πιο επιθετική.

Αν ισχύσουν τα λεγόμενα περί κινητήρα μπόμπα, τότε Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τον τίτλο της επόμενης χρονιάς, ενώ προφανώς και η Haas θα μπορέσει να κάνει περισσότερα από τη μια πολ ποζίσιον του Κέβιν Μάγκνουσεν στο γκραν πρι της Βραζιλίας.