Ντακάρ: Πέντε, συνεχόμενες κερδισμένες ειδικές διαδρομές για τον Λεμπ
i

Ράλι Ντακάρ/©DAKAR.COM

Ντακάρ: Πέντε, συνεχόμενες κερδισμένες ειδικές διαδρομές για τον Λεμπ

Δημήτρης Μπαλής 21:13 - 13.01.2023 / Ανανεώθηκε: 13:39 - 14.01.2023

Ο Γάλλος οδηγός ανέβηκε στην δεύτερη θέση της κατάταξης, αλλά ο Αλ Ατίγια έχει διαφορά ασφαλείας.

Δύο ημέρες απομένουν για το φινάλε του φετινού ράλι Ντακάρ, που διατηρεί το όνομα, αλλά διεξάγεται σε εδάφη της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ, της ομάδας Bahrain Rain Xtreme, ευρισκόμενος σε μεγάλη φόρμα, ύστερα από προβλήματα που αντιμετώπισε στην αρχή του αγώνα, κερδίζοντας τώρα πέντε συνεχόμενες ειδικές διαδρομές, κατάφερε να ανέβει στην δεύτερη θέση της κατάταξης, στα αυτοκίνητα. Όμως, ο Νάσερ Αλ Ατίγια, οδηγώντας Toyota, εξακολουθεί να παραμένει επικεφαλής και μάλιστα με μια διαφορά 1 ώρα και 27 δευτ., που λογικά πολύ δύσκολα μπορεί να καλυφθεί στα εναπομείναντα 290 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Σεμπάστιαν Λεμπ/©DAKAR.COM

Βέβαια, σε ένα ράλι Ντακάρ ποτέ δεν μπορείς να προδικάσεις το αποτέλεσμα, πριν το τελευταίο μέτρο του αγώνα στον τερματισμό, διότι συμβαίνουν απίστευτα απρόοπτα.

Πάντως, ο τρίτος στην κατάταξη Λούκας Μοράλες, της Overdrive Racing, υπολείπεται μόλις 2 λεπτών του Λεμπ και αναμένεται επική μάχη έως το φινάλε.

Τόμπι Πράις/©DAKAR.COM

Στις μοτοσυκλέτες η μάχη είναι ακόμα πιο συγκλονιστική, καθώς επικεφαλής είναι ο Τόμπι Πράις με ΚΤΜ, έχοντας 28 δευτ. διαφορά από τον Σκάιλερ Χόους με Husqsvarna και 2 λεπτά και 40 δευτ. από τον Κέβιν Μπεναβίδες με ΚΤΜ.

Στα φορτηγά, ο φαν Κάστερεν με Ivevo, έχει διαφορά 33 λεπτών από τον φαν ντεν Μπρινκ, επίσης με Iveco.

Φαν Κάστερεν/©DAKAR.COM