Ο Βαλεντίνο Ρόσι μέλος της εργοστασιακής ομάδας οδηγών της BMW
i

GT World Challenge Europe, BMW / via Twitter

Ο Βαλεντίνο Ρόσι μέλος της εργοστασιακής ομάδας οδηγών της BMW

Δημήτρης Μπαλής 17:03 - 23.12.2022 / Ανανεώθηκε: 17:03 - 23.12.2022

Ο θρύλος του MotoGP, θα συνεχίσει να τρέχει στο πρωτάθλημα αυτοκινήτων.

Η μεταπήδηση του Βαλεντίνο Ρόσι από τους δύο στους τέσσερις τροχούς, μπορεί από κάποιους να θεωρηθεί ως τόλμημα, και από κάποιους άλλους ως φυσική συνέχεια.

Η αλήθεια είναι ότι ο «Γιατρός», όπως τον αποκαλούν, με 9 παγκόσμιους τίτλους (με Aprilia, Honda και Yamaha), 7 εκ των οποίων στην κορυφαία κατηγορία 500 κ.κε./MotoGP, δεν είχε τι άλλο να κερδίσει στο MotoGP, δεδομένης και της ηλικίας, αλλά και των νεότερων ανταγωνιστών του, με αποτέλεσμα να δοκιμάσει αλλού να ξοδεύει την αδρεναλίνη του.

Βαλεντίνο Ρόσι / via Twitter

Ο «Βάλε», 43 ετών τώρα, θα τρέξει και το 2023 στο πρωτάθλημα αυτοκινήτων GT World Challenge Europe με την WRT, ως εργοστασιακός οδηγός της BMW, ενώ πέρυσι έτρεξε με Audi R8 LMS. Κι αυτό λόγω της αλλαγής της συνεργασίας της WRT.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λατρεία του Βαλεντίνο Ρόσι για τους τέσσερις τροχούς, χρονολογείται από πολύ παλιά. Το 2005 είχε τρέξει με τον αείμνηστο Κόλιν ΜακΡέι στο Monza Rally Show, πήρε μέρος στο Blancpain Endurance Series οδηγώντας μια Ferrari 458 Italia GT3, έτρεξε στο Nascar, με μονοθέσια της Formula 1 σε διάφορες πίστες, στο Gulf 12 Ωρών και τα τελευταία στο GT World Challenge Europe, με το νούμερο 46 στις πόρτες.