O Φερστάπεν ξανά τον πρώτο χρόνο στη Τζέντα – Ικανός για πολ ποζίσιον έδειξε ο Αλόνσο

Φερνάντο Αλόνσο - Τζέντα δοκιμαστικά

i

©Pirelli

O Φερστάπεν ξανά τον πρώτο χρόνο στη Τζέντα – Ικανός για πολ ποζίσιον έδειξε ο Αλόνσο

Δημήτρης Μπαλής 20:57 - 17.03.2023 / Ανανεώθηκε: 21:57 - 17.03.2023

Red Bull και Aston Martin θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση στην εκκίνηση, ενώ και η Alpine έδειξε στην Τζέντα ότι μπορεί να επιτεθεί.

Σε διαφορετικές συνθήκες από ό,τι είχαν συνηθίσει οι οδηγοί το μεσημέρι, συνέχισαν τις προσπάθειές τους το απόγευμα στην Τζέντα, καθώς ήταν πολύ φυσιολογικό να έχουν πέσει οι θερμοκρασίες. Αυτή του αέρα ήταν στους 26 βαθμούς, στους 31 της ασφάλτου και για να αρχίσουν σιγά σιγά να εγκλιματίζονται σε «προσομοιώσεις» πολ ποζίσιον και αγώνα, φόρεσαν αρχικά τις πιο σκληρές γόμες. Αργότερα, πέρασαν στις μαλακές για να έχουν μια ακριβή εικόνα για το τι θα κάνουν στα επίσημα δοκιμαστικά και στο γκραν πρι.

Πρώτοι βγήκαν στην πίστα οι Φερνάντο Αλόνσο, Σέρχιο Πέρες και Μαξ Φερστάπεν, αναφορικά φυσικά με αυτούς που έχουν βλέψεις για κάτι πολύ καλό στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Οι τρεις οδηγοί, σημείωσαν την καλύτερη επίδοση, με κορυφαία εκείνη του Ολλανδού πρωταθλητή, που σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.30.058. Ο Αλόνσο με τον Πέρες ήταν αρκετά μαχητικοί και περισσότερο ο Ισπανός, αλλά ο Φερστάπεν ήταν εκείνος που βελτίωνε συνεχώς τον χρόνο του, κάνοντας λίγο αργότερα 1.29.952. Η απάντηση, εκείνη τη στιγμή, ήρθε από τον Πέρες, που ήταν ταχύτερος κατά 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου, με τους Φερστάπεν, Αλόνσο και Πιερ Γκασλί να ακολουθούν. Όμως, ο πρωταθλητής δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και ακριβώς με τη συμπλήρωση μισής ώρας και αφού είχαν τοποθετηθεί οι μαλακές γόμες, κατάφερε να κάνει την καλύτερη επίδοση, με 1.29.603, που δεν άλλαξε έως το τέλος, παρά τις προσπάθειες τόσο του ιδίου όσο και των υπόλοιπων οδηγών.

Το μόνο που κατάφερε ο Αλόνσο, από τη δική του μεριά, ήταν να περάσει δεύτερος μπροστά από τον Πέρες, κάτι που ίσως αναμενόταν, άλλωστε, καθώς η Aston Martin διαθέτει ανταγωνιστικό πακέτο, που φαίνεται να αποζημιώνεται σε μια πίστα όπως αυτή της Σαουδικής Αραβίας, εκεί όπου οι οδηγοί πηγαίνουν flat-out στο 82% του γύρου!

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τις δύο Ferrari, αφού ο Σαρλ Λεκλέρ με τον Κάρλος Σάινθ ήταν 9ος και 10ος αντίστοιχα, ενώ την ίδια άσχημη εμφάνιση είχαν και οι δύο Mercedes των Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον, που ήταν 5ος και 11ος κατά σειρά.

Αξίζει να τονιστεί πως οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικές ανησυχίες. Ο Λεκλέρ αντιμετωπίζει προβλήματα με τον συμπλέκτη του, κάτι που ερευνήθηκε από τη Ferrari, λέγοντας στον Μονεγάσκο πως όλα είναι καλά, ενώ οι Mercedes δεν είναι αποδοτικές φορώντας τη μαλακή γόμα της Pirelli. Και ο Φερστάπεν παραπονέθηκε για κάποια «άσχημα κατεβάσματα» σχέσεων, ιδίως στην τελευταία στροφή, αλλά το θέμα δεν φαίνεται να ανησυχεί τη Red Bull.

Κατά τα λοιπά, ιδιαίτερα ικανοποιημένοι αισθάνονται οι άνθρωποι της Alpine με την 4η καλύτερη επίδοση του Εστεμπάν Οκόν και την 6η του Πιερ Γκασλί, με τον Λανς Στρολ της Aston Martin να σημειώνει τον 7ο χρόνο.

Η FP3 διεξάγεται το Σάββατο στις 15:30 ώρα Ελλάδας και η διαδικασία για την πολ ποζίσιον στις 19:00. Εκεί να δούμε αν θα έχουμε ανακατατάξεις.

Tags: