Στηρίζει Πέρες ο Χόρνερ στη Red Bull

Ο Σέρχιο Πέρες με τον Κρίστιαν Χόρνερ

i

©redbullcontentpool

Στηρίζει Πέρες ο Χόρνερ στη Red Bull

Δημήτρης Μπαλής 09:08 - 11.07.2023

Προς το παρόν η θέση του Μεξικανού στη Red Bull δεν κινδυνεύει από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, όπως είπε ο Κρίστιαν Χόρνερ.

Την άποψή του πως η Red Bull δεν έχει καμία πρόθεση να προβιβάσει τον Ντάνιελ Ρικιάρντο σε κανονικό οδηγό, παίρνοντας τη θέση του Σέρχιο Πέρες, εξέφρασε ο Κρίστιαν Χόρνερ. Παρά την απουσία του Μεξικανού από το Q3 για πέμπτο συνεχόμενο αγώνα, ο τεχνικός διευθυντής των Αυστριακών, είπε πως όλη η ομάδα θα τον στηρίξει προκειμένου να επιστρέψει ξανά στον δρόμο των επιτυχιών.

Άρα, το να δουν οι Αυστραλοί τον συμπατριώτη τους να αγωνίζεται σε γκραν πρι, φαίνεται πως θα αργήσει να συμβεί. Παρόλα αυτά, ο Χόρνερ θα έχει τη δυνατότητα να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Ρικιάρντο, καθώς στο Σίλβερστοουν θα γίνουν δοκιμές με ελαστικά της Pirelli.

«Είναι σπουδαίο που θα τον δούμε με αυτοκίνητο της Red Bull. Θα δούμε σε τι επίπεδο βρίσκεται, τόσο σε ρυθμό και ψυχολογικά, όσο και την κατάστασή του. Θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να τον δούμε πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου που πρόσφατα κέρδισε το βρετανικό γκραν πρι», ανέφερε ο Χόρνερ, που απάντησε στη συνέχεια στο ερώτημα αν ο Ρικιάρντο φλερτάρει με τη θέση του κανονικού οδηγού στην ομάδα.

«Αυτό είναι κάτι που δεν το έχουμε στα πλάνα μας. Αλλά είναι σωστό που του δίνουμε τη ευκαιρία φέτος να κρατηθεί μέσα στο σπορ. Θα ήταν μεγάλη απώλεια αν εξαφανιζόταν. Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τη δουλειά που κάνει».

Αναφορικά με τον Πέρες, ο Χόρνερ τόνισε πως η ομάδα θα τον στηρίξει και με αρχή το γκραν πρι της Ουγγαρίας, θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον δει ξανά στις πρώτες θέσεις. «Αυτή τη στιγμή κατέχει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών και επέκτεινε τη διαφορά του από τον Φερνάντο Αλόνσο. Έχουμε ένα καλό αυτοκίνητο, αλλά θα πρέπει να δούμε και τα δύο μέσα στον ανταγωνισμό. Αν δούμε τον ρυθμό του στο τελευταίο stint, ήταν εκεί. Είναι δύσκολο για αυτόν να παλεύει συνεχώς στις πίσω θέσεις και θα πρέπει να δει τι θα κάνει στις επίσημες δοκιμές του Σαββάτου. Ως ομάδα, εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να τον στηρίξουμε», κατέληξε ο Χόρνερ.

Tags: