Στους πάγους γίνονται οι τελικές δοκιμές του νέου Touareg (vid)
i

Volkswagen TOUAREG / © VW

Στους πάγους γίνονται οι τελικές δοκιμές του νέου Touareg (vid)

Δημήτρης Μπαλής 16:51 - 16.02.2023

Στις πολικές θερμοκρασίες, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, ολοκληρώνονται τα τεστ του μοντέλου.

Σε λίγους μήνες, εντός του 2023, πρόκειται να λανσαριστεί στην αγορά το ανανεωμένο VW Touareg και για τον λόγο αυτό πραγματοποιούνται οι τελευταίες δοκιμές, και μάλιστα σε πολικές θερμοκρασίες.

Το καμουφλαρισμένο Touareg διανύει τα τελευταία χιλιόμετρα δοκιμών στη σουηδική Λαπωνία. Αν και οι σχεδιαστικές αλλαγές εξακολουθούν να είναι κρυμμένες κάτω από ένα μεγάλο περιτύλιγμα κωδικού QR, οι φωτογραφίες του μεταμφιεσμένου πρωτότυπου δίνουν ήδη μια εικόνα των πρώτων λεπτομερειών. Στο μπροστινό μέρος, για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε τους πρόσφατα εξελιγμένους προβολείς IQ.LIGHT HD και τα στοιχεία μιας επίσης νέας λωρίδας φωτός LED.

Το HD σημαίνει High Definition, μια πολύ υψηλή ανάλυση φωτός, μέσα από 38.400 micro LED, που μετατρέπουν τη νύχτα σε μέρα και εξασφαλίζουν σημαντικά μεγαλύτερη φωτεινότητα στο δρόμο - χωρίς εκθαμβωτική όχληση στο αντίθετο ρεύμα.

Επίσης, φέρει φωτιζόμενο λογότυπο VW στο πίσω μέρος, ως το πρώτο μοντέλο της Volkswagen που διαθέτει κάτι τέτοιο. Από τον Ιανουάριο του 2023, το σήμα της Volkswagen που φωτίζεται με κόκκινο χρώμα επιτρέπεται και στην Ευρώπη, καθώς επιτρεπόταν μόνο σε αγορές όπως η Κίνα ή οι ΗΠΑ.

Εξάλλου, η Volkswagen έχει εξελίξει περαιτέρω το πλαίσιο του τετρακίνητου Touareg. Μεταξύ άλλων, χρησιμοποιείται πλέον αισθητήρας φορτίου οροφής, που μεταβιβάζει πληροφορίες σε συστήματα υποβοήθησης όπως το ESC, για μεγαλύτερη ευστάθεια όταν είναι φορτωμένο. Βελτιώσεις έγιναν και στην ανάρτηση, για μέγιστη άνεσης και βελτιωμένη απόδοση.

Στο εσωτερικό, το Touareg είναι εξοπλισμένο με το «Innovision Cockpit». Ο χειρισμός του γίνεται μέσω της κεντρικής οθόνης αφής 15 ιντσών, του τιμονιού πολλαπλών λειτουργιών και αναλογικών στοιχείων, όπως ο έλεγχος έντασης ήχου στην κεντρική κονσόλα. Το «Innovision Cockpit» του νέου Touareg προσφέρει, μεταξύ άλλων, πλοήγηση με ακρίβεια και δεδομένα χαρτών HD υψηλής ανάλυσης. Ο φωνητικός έλεγχος έχει επίσης αναπτυχθεί περαιτέρω, ενώ η ενσωμάτωση της εφαρμογής μέσω smartphone και «App Connect» (Apple CarPlay, Android Auto), μπορεί, πλέον, να γίνει και ασύρματα.

Καταλήγοντας, τα υποβραχιόνια και τα πάνελ της κεντρικής κονσόλας είναι πιο μαλακά, για μεγαλύτερη άνεση.