Ολυμπιακοί Αγώνες: Με 23 αθλητές ο... Ολυμπιακός στο Παρίσι!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με 23 αθλητές ο... Ολυμπιακός στο Παρίσι!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:17 - 09.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:50 - 17.07.2024

Είκοσι τρεις αθλητές και αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, προέρχονται από τον Ολυμπιακό!

Με αφορμή τους επερχόμενους Ολυμπιακού Αγώνες, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, ετοίμασε ένα αφιέρωμα για τους αθλητές και τις αθλήτριες, που πέρα από τα γαλανόλευκα, θα εκπροσωπήσουν και τα ερυθρόλευκα στο Παρίσι (26 Ιουλίου - 11 Αυγούστου).

Αναλυτικά το αφιέρωμα:

Ολυμπιακός, ο «αιμοδότης» του ελληνικού αθλητισμού!

Ο Ολυμπιακός, ως ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης, είναι ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος του ελληνικού αθλητισμού στο εξωτερικό. Ο Θρύλος των γηπέδων πρωταγωνιστεί στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και παράλληλα, διαφημίζει και την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο. Το ίδιο και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, με τις κορυφαίες διοργανώσεις και τα μεγάλα «ραντεβού» του αθλητισμού να έχουν «ερυθρόλευκο» χρώμα…

Όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού, όπου το «άρωμα» του συλλόγου μας θα είναι έντονο!

Το «παρών» στη Γαλλία, στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, θα δώσουν με την ελληνική αποστολή, 23 αθλητές και αθλήτριες του Ολυμπιακού!

Συγκεκριμένα, από τους 101 αθλητές των Εθνικών ομάδων της χώρας μας, που βρίσκονται στην αποστολή για τη μεγάλη «γιορτή» του αθλητισμού στο Παρίσι, οι 23 είναι του Θρύλου, δηλαδή το 23% (22,7%).

23 αθλητές και αθλήτριες, που μετά την ολοκλήρωση των «υποχρεώσεών» τους με τα «ερυθρόλευκα» χρώματα, συνεχίζουν τη σεζόν 2023-24, συμμετέχοντας στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του κόσμου στο Παρίσι, με το εθνόσημο!

Ο Ολυμπιακός είναι ο «αιμοδότης» των Εθνικών ομάδων της χώρας μας, στα περισσότερα αθλήματα!

Αναλυτικά, οι 23 αθλητές/τριες του Θρύλου, που θα συμμετάσχουν με την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού:

Μπάσκετ Ανδρών (3): Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Τόμας Γουόκαπ

Πόλο Ανδρών (6): Ντίνος Γενηδουνιάς, Γιάννης Φουντούλης, Μανώλης Ζερδεβάς, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Δημήτρης Νικολαΐδης, Νίκος Γκίλλας

Πόλο Γυναικών (8): Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Έλενα Ξενάκη, Ιωάννα Χυδηριώτη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη

Στίβος (1): Εμμανουήλ Καραλής

Κολύμβηση (5): Απόστολος Χρήστου, Στέργιος-Μάριος Μπίλας, Απόστολος Παπαστάμος, Παναγιώτης Μπολάνος, Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας