Θύμηθηκαν τον Γκέκα στην Ελβετία (pic)
i

Γκέκας / © Intime

Θύμηθηκαν τον Γκέκα στην Ελβετία (pic)

Sportal newsroom 21:20 - 13.12.2022 / Ανανεώθηκε: 21:21 - 13.12.2022

Ο Φάνης Γκέκας είχε ένα επιτυχές πέρασμα με την φανέλα της Σιόν και στην Ελβετία πίνουν ακόμα νερό στο όνομα του.

Ο Φάνης Γκέκας θεωρείται ένας αρκετά «κοσμογυρισμένος» ποδοσφαιριστής και αυτό αποτυπώνεται στο διαβατήριο του. Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Τουρκία, Αγγλία και Ελβετία είναι οι χώρες στις οποίες έχει αγωνιστεί ο παλαίμαχος σέντερ φορ. 

Στην τελευταία από αυτές το πέρασμα του ήταν αρκετά πετυχημένο, με αποτέλεσμα το όνομα του να μνημονεύεται μέχρι και σήμερα. Κάπως έτσι, λοιπόν, ο γνωστός Ελβετός δημοσιογράφος, Κρέγκ Κινγκ, τον συμπεριέλαβε στο αφιέρωμα του.

«O Έλληνας επιθετικός πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ως συνεπής σκόρερ στη Γερμανία και τη Τουρκία, πριν μετακομίσει για ένα χρόνο στη Σιόν. Τα 13 γκολ σε 22 ματς, σε συνδυασμό την εξαιρετική του επίδοση στον αγώνα κόντρα στην Μπράγκα, τον έκαναν μία αρκετά έξυπνη επιλογή όσον αφορά τις μεταγραφές της ομάδας», ανέφερε ο ρεπόρτερ από την Ελβετία.

Η Σιόν ήταν η προτελευταία ομάδα της καριέρας του Φάνη Γκέκα, με την επιστροφή στη Τουρκία και τη Σιβασπόρ να σηματοδοτεί το τέλος μίας μεγάλης ποδοσφαιρικής σταδιοδρομίας. Συνολικά αγωνίστηκε σε 527 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 235 γκολ και προσφέροντας 35 ασίστ.