Στην Α΄ Εθνική ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης (vids)

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΚ

i

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΚ/ printscreen

Στην Α΄ Εθνική ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:05 - 29.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:07 - 29.05.2023

Στην Α' Εθνική Γυναικών θα αγωνίζονται την νέα σεζόν η ΑΕΚ και ο Αστέρας Τρίπολης για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο συμπληρώθηκε η τετράδα των ομάδων της Β΄ Εθνικής γυναικών που πήραν την άνοδο για την πρώτη τη τάξει κατηγορία. Μετά τον Παναθηναϊκό και τις Σειρήνες Γρεβενών, οι οποίες εξασφάλισαν την παρουσία τους στην Α΄ Εθνική γυναικών δίχως να παίξουν αγώνες μπαράζ, σειρά είχαν η ΑΕΚ και ο Αστέρας Τρίπολης να αναδειχθούν πρωταθλητές στον τρίτο και τον δεύτερο όμιλο αντίστοιχα και να πάρουν την άνοδο. 

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε ισάριθμες φορές των Νέων Ατρομήτου στους δύο αγώνες που έδωσαν οι δύο ομάδες. Στο πρώτο ματς επικράτησε 4-0 στο Περιστέρι χάρη στα γκολ των Τσελέντη, Βασιλακοπούλου, Στεφάτου και Πατέστη

Την Κυριακή (28/5) στο Δημοτικό Γήπεδο Τραχώνων η ομάδα του Νίκου Γκαλίτσιου νίκησε με 2-0 με σκόρερ τις Βασιλακοπούλου και Στεφάτου. Τα κορίτσια της «Ένωσης» ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς καθώς η επόμενη σεζόν θα τις βρει να αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία της χώρας. Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε η απονομή, με τις «κιτρινόμαυρες» να γιορτάζουν την επιτυχία τους.

Το «παρών» στο γήπεδο έδωσαν ο Πρόεδρος της ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, ο Αντιπρόεδρος, Σταμάτης Παπασταμάτης, ο Γενικός Γραμματέας, Λευτέρης Αρχόντης, το μέλος του ΔΣ και Αθλητικός Διευθυντής του Χάντμπολ, Στάθης Παπαχορτοφύλης, ο Γενικός Αρχηγός, Ηλίας Χατσίκας, η Αθλητική Διευθύντρια του Γυναικείου Βόλεϊ, Έφη Παπαϊωάννου, ο Τιμ Μάνατζερ του Ανδρικού Βόλεϊ, Αλέξης Μεσσάλας, η Πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, Χριστίνα Σούκερη-Παπασταμάτη, ο Διευθυντής Επικοινωνίας, Πάνος Λούπος και ο Υπεύθυνος Τύπου, Γιάννης Κορομηλάς.

Πιο δύσκολα πήρε την άνοδο στην Ά Εθνική ο Αστέρας Τρίπολης. Στο πρώτο ματς ηττήθηκε από τον Φείδωνα στο Άργος μετά το αυτογκόλ της Καββαθά. Το περασμένο Σάββατο (27/5) στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ της Χριστοφορίδη. Με αυτόν τον οι γηπεδούχες αναδείχθηκαν Πρωταθλήτριες 2023 στον δεύτερο όμιλο της Β' Εθνικής κατηγορίας και πήραν το εισιτήριο για την πρώτη τη τάξει κατηγορία. 

Μάλιστα η ιστορία επαναλαμβάνεται, καθώς και η φιέστα ανόδου της ανδρικής ομάδας στην Super League, είχε πραγματοποιηθεί την ίδια ημερομηνία, 27 Μαΐου, του 2003.

Ακολούθησε η απονομή του πρωταθλήματος, παρουσία του εκ των ιδιοκτητών της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, κ. Δημήτρη Μπάκου και η φιέστα τίτλου μέσα στον αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

/printscreen
Tags: