Αν η ΑΕΚ δεν χάρηκε μία, Άγιαξ, Μαρσέιγ και Μπράιτον δεν χάρηκαν δέκα
i

© Intime

Αν η ΑΕΚ δεν χάρηκε μία, Άγιαξ, Μαρσέιγ και Μπράιτον δεν χάρηκαν δέκα

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 22:30 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:45 - 03.09.2023

Η κληρωτίδα δεν φέρθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ΑΕΚ. Όμως το ίδιο ισχύει και για τους αντιπάλους της...

«Ευχαριστούμε UEFA που μας έβαλες σε όμιλο Champions League παρότι αποκλειστήκαμε από την Αντβέρπ», ήταν ένα χιουμοριστικό σχόλιο που «έπαιξε» πολύ στα social media από τους φίλους της ΑΕΚ μετά την κλήρωση «φωτιά» της ομάδας τους, με τον όμιλο του Δικεφάλου στο Europa League να θυμίζει πραγματικά γκρουπ από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η κληρωτίδα δεν είχε… κέφια για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι θα βρουν απέναντι τους τον Άγιαξ, τη Μαρσέιγ και την Μπράιτον. Αναμαετρήσεις πολύ μεγάλης δυσκολίας κάθε αγωνιστική αρχής γενομένης από αυτό απέναντι στην Μπράιτον στην Αγγλία, με το οποίο θα κάνει πρεμιέρα η Ένωση (21/9, 22:00). Για την ομάδα του Αλμέιδα θα ακολουθήσει το πρώτο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια για τους ομίλους του Europa League με αντίπαλο τον Άγιαξ (5/10, 19:45), ενώ ο πρώτος γύρος θα κλείσει στη Μασσαλία, στο παιχνίδι κόντρα στη Μαρσέιγ (26/10, 29:45).

Κάθε άλλο παρά στρωμένη με ροδοπέταλα θα είναι λοιπόν η ζωή της ΑΕΚ όσον αφορά τις υποχρεώσεις της στην Ευρώπη. Και είναι πολύ λογικό να μην ήταν θετικές οι αντιδράσεις των φίλων του Δικεφάλου, όταν είδαν την ομάδα τους να πέφτει στον πιο δύσκολο όμιλο της δελυτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ωστόσο, δεν είναι οι μόνοι που δεν χάρηκαν με τα όσα έβγαλε η κληρωτίδα...

Κακή κλήρωση και για Άγιαξ, Μαρσέιγ και Μπράιτον

Αν η Ένωση, που ήταν στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας και ουσιαστικά ήταν έτοιμη να βρεθεί αντιμέτωπη με σημαντικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ξενέρωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (1/9), οι Άγιαξ, Μαρσέιγ και Μπράιτον που ήταν σε πρώτο, δεύτερο και τρίτο γκρουπ δυναμικότητας αντίστοιχα, απογοητεύτηκαν ακόμα πιο πολύ με τον τρόπο που τους φέρθηκε η κληρωτίδα.

«Ο Άγιαξ έμαθε αντιπάλους και τον περιμένει μία δύσκολη φάση των ομίλων στο Europa League», έγραψαν τα ολλανδικά ΜΜΕ, ενώ αρκετοί φίλοι του Αίαντα υποστήριξαν ότι η ομάδα τους έπεσε με τις πιο δύσκολες ομάδες από το κάθε pot. «Πολύ περίπλοκη κλήρωση για τη Μαρσέιγ. Θα πρέπει να δουλέψει για να περάσει», ανέφεραν τα γαλλικά ΜΜΕ, ενώ ο πρέδρος του συυλόγου της Μασσαλίας τόνισε ότι στόχος είναι η ομάδα του παρουσιαστεί ανταγωνιστική. Και από την πλευρά τους τα αγγλικά ΜΜΕ χαρακτήρισαν τρομακτική την κλήρωση των «γλάρων». «Η Μπράιτον αντιμετωπίζει ένα τρομακτικό ευρωπαϊκό ντεμπούτο απέναντι στον Άγιαξ, τη Μαρσέιγ και την ΑΕΚ».

Και δεν μπορεί να τους αδικήσει κανείς που κανένας τους δεν υποδέχτηκε την κλήρωση με χαμόγελα. Ο Άγιαξ όντας στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στόχευε σε πιο βατούς αντιπάλους, η Μαρσέιγ ούσα στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας το ίδιο, αλλά ακόμα και η Μπράιτον, η οποία ήταν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας δεν περίμενε να βρίσκεται σε έναν τέτοιο όμιλο. Επομένως, η ατυχία δεν χτύπησε μόνο την πόρτα της ΑΕΚ, αλλά και των αντιπάλων της.