Η ΑΕΚ έκανε ματ στον Άρη με τον «πύργο» της
i

© Intime

Η ΑΕΚ έκανε ματ στον Άρη με τον «πύργο» της

Κώστας Τσίλης 22:58 - 04.12.2023 / Ανανεώθηκε: 23:20 - 04.12.2023

Η ΑΕΚ τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Άρη, αλλά ο Ντομαγκόι Βίντα έδωσε τη λύση, προκειμένου η Ένωση να πάρει τη νίκη με 1-0 κόντρα στην ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Για την ΑΕΚ αυτό το ματς απέναντι στον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν δεδομένο πως θα είχε τεράστιες δυσκολίες. Αφενός λόγω κόπωσης και απουσιών, αφετέρου λόγω της πολύς καλής εικόνας που φέτος δείχνουν οι Θεσσαλονικείς απέναντι σε ομάδες της πρώτης τριάδας. Και όντως η ομάδα του Μάντζιου, με πολύ οργανωμένη και σφιχτή αμυντική λειτουργία, έβαλε δύσκολα στην Ένωση. Αλλά για μια ακόμα φορά, ο Ντομαγκόι Βίντα ήταν εκεί που έπρεπε, όταν έπρεπε, για να δώσει την λύση.

Δείτε πως κάλυψε το Sportal το live του αγώνα

Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, έμοιαζε σχεδόν δεδομένο πως θα κρινόταν είτε από μια στατική φάση, είτε από ένα λάθος ή μια προσωπική ενέργεια. Η προσωπική ενέργεια του Μάνταλου πήγε στο δοκάρι και δεν άνοιξε το σκορ η ΑΕΚ. Το λάθος του Μουκουντί στο φινάλε δεν το εκμεταλλεύτηκε ο Άρης και δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Αλλά η στατική φάση με το κόρνερ του Μάνταλου, έδωσε το γκολ που καθόρισε την τύχη του παιχνιδιού.

Η ΑΕΚ είναι αλήθεια πως στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, έλεγε το παιχνίδι. Είχε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας. Δυσκολεύτηκε όμως αρκετά, κυρίως διότι επέμενε να πηγαίνει από τον άξονα, εκεί που ο Άρης είχε πολλούς ποδοσφαιριστές. Απειλητικοί δεν ήταν οι φιλοξενούμενοι, αλλά κρατούσαν και τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Κουέστα. Και κάπως έτσι κύλησε και το μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού.

Πάτησε λίγο το γκάζι η ΑΕΚ μετά το γκολ του Βίντα και στις αλλαγές που έκανε ο Αλμέιδα, καθώς ο Πόνσε και ο Άμραμπατ, αλλά ακόμα και ο Πισάρο, έδωσαν στην Ένωση και εμπνεύσεις και ενέργεια. Όμως εκεί οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν δεύτερο γκολ. Παρόλα αυτά ο Άρης δεν ρίσκαρε σε κανένα σημείο του ματς και επί της ουσίας δεν απείλησε για την ισοφάριση. Και η Ένωση κράτησε με σχετική ευκολία τη νίκη.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Ελίασον (64’ Άμραμπατ), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (77’ Ζίνι), Μάνταλος (65’ Πισάρο), Τσούμπερ (64’ Πόνσε) .

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μπράμπετς, Ουντουμπάγιο, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζιλ, Νταρίντα (81’ Μενέντες), Τζούρασεκ (63’ Πάρδο), Παναγίδης (59’ Κάρλσον), Σουλεϊμάνοφ (81’ Ζαμόρα), Μορόν

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην κλειστή και σφικτή ανασταλτική λειτουργία του Άρη. Και επομένως το γεγονός πως βρήκε το γκολ από στατική φάση, έκρινε επί της ουσίας και έκβαση του παιχνιδιού.

MVP

Ο Ντομαγκόι Βίντα έβαλε και πάλι την φορεσιά του σέντερ φορ. Καθάρισε για την ΑΕΚ με το γκολ που πέτυχε και φυσικά ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του παιχνιδιού.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό: Η βαθμολογία του πρώτου γύρου στη Stoiximan Super League
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:55 - 04.12.2023

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό: Η βαθμολογία του πρώτου γύρου στη Stoiximan Super League

Η ΑΕΚ νίκησε τον Άρη μέσα στην «καυτή» της έδρα, την ώρα που ο ΠΑΟΚ προσπέρασε «σβηστά» τη Λαμία. Αμφότεροι μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή στη βαθμολογία της Stoiximan Super League, εκεί όπου φιγουράρει ο Παναθηναϊκός.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Είναι η πρώτη φορά που ο Ματίας Αλμέιδα έκανε τόσο μικρό rotation από παιχνίδι ευρωπαϊκό σε πρωτάθλημα, με τον Αργεντινό τεχνικό να διατηρεί τον σχηματισμό που είχε απέναντι στην Μπράιτον. Με τον Τσούμπερ και Μάνταλο, ως επιθετικό δίδυμο, τον Γκατσίνοβιτς ξανά αριστερά, τον Σιμάνσκι με τον Πινέδα δίδυμο στα χαφ και τον Ελίασον να παίρνει την θέση του Άμραμπατ στο δεξί άκρο της επίθεσης. Από την άλλη μεριά ο Άκης Μάντζιος διατήρησε το 4-3-3. Με τον Ζουλ, τον Τζούρασεκ και τον Νταρίντα στα χαφ. Ο Μορόν ήταν στην κορυφή της επίθεσης και ο Παναγίδης με τον Σουλεϊμάνοφ έβγαιναν από τα δυο άκρα.