«Οι Έλληνες επιτέθηκαν άγρια στη Ντιναμό - H ΕΛ.ΑΣ. δεν εμπνέει ασφάλεια»: Δημοσίευμα που... ρίχνει λάδι στη φωτιά από τους Κροάτες
i

© Intime

«Οι Έλληνες επιτέθηκαν άγρια στη Ντιναμό - H ΕΛ.ΑΣ. δεν εμπνέει ασφάλεια»: Δημοσίευμα που... ρίχνει λάδι στη φωτιά από τους Κροάτες

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:13 - 12.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:14 - 12.08.2023

Ένα προκλητικό δημοσίευμα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «Jurtanji», με αφορμή την επερχόμενη αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην Αθήνα.

Μόλις λίγα 24ωρα έχουν περάσει από τη φρικτή δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ωστόσο, παρά το γεγονός πως ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του, στην πλευρά των Κροατών επιθυμούν να δυναμιτίσουν το κλίμα περαιτέρω.

Πιο αναλυτικά, σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα της χώρας «Jurtanji», υποστήριξε πως η ΑΕΚ παρουσιάζει επιθετική στάση προς την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της παραμονής των Κροατών στην Ελλάδα. Παράλληλα, στο στόχαστρο μπήκε και η ΕΛ.ΑΣ. με το «άρθρο» να υποστηρίζει πως οι Αρχές της χώρας δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη για να προστατέψουν την αποστολή, όταν εκείνη φτάσει στην Αθήνα. 

Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν οι Κροάτες στο δημοσίευμα τους:

«Στην Ντινάμο επικεντρώνονται στο πρώτο ματς με την ΑΕΚ, ωστόσο στο πίσω μέρος του μυαλού τους υπάρχει η αναμέτρηση της Αθήνας. Πως θα είναι τα πράγματα στην Αθήνα; Υποθέτουμε πως οι "μπλε" θα παίξουν απέναντι σε μία ατμόσφαιρα λιντσαρίσματος, κάτι που δεν έχουν ξανασυναντήσει σε αυτή τη γενιά.

 Και μάλλον δεν πρόκειται να ξανασυναντήσουν τέτοιο ατμόσφαιρα. Το μόνο που χρειάζεται να φανταστεί κανείς είναι την πορεία της ομάδας από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο, με τη συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. 

Αν αποφασίσει κάποιος οπαδός της ΑΕΚ να επιτεθεί στο ξενοδοχείο, θα υπάρχει απαραίτητη ασφάλεια ή θα μπορεί κάποιος να «τρυπήσει» από την πίσω πόρτα. Θα μπορεί η Ντινάμο να πραγματοποιήσει προπόνηση υπό κανονικές συνθήκες, μία μέρα πριν τον αγώνα; Ποια θα είναι η προστασία από και προς το σημείο της προπόνησης; Η μία ερώτηση διαδέχεται την άλλη όμως οι απαντήσεις είναι δύσκολο να δοθούν. 

«Ο Μιχάλης δεν μπορούσε να ισορροπήσει – Κατέρρευσε σε 10 λεπτά»: Τι λέει η έκθεση των αναλυτών των βίντεο (gallery)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

12:06 - 12.08.2023

«Ο Μιχάλης δεν μπορούσε να ισορροπήσει – Κατέρρευσε σε 10 λεπτά»: Τι λέει η έκθεση των αναλυτών των βίντεο (gallery)

Ενώ η αναζήτηση του δολοφόνου είναι ακόμα σε εξέλιξη, οι αρχές έχουν στα χέρια τους τα ντοκουμέντα από τα μοιραία τρία λεπτά πριν το τέλος του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Οι σχέσεις μεταξύ ΑΕΚ και Ντινάμο δεν υπάρχουν, αφού οι Έλληνες της επιτέθηκαν άγρια. Ήθελαν να την πετάξουν εκτός Ευρώπης και εκείνη τους απάντησε με ανακοίνωση. Η Ντινάμο θα υποδεχθεί την ΑΕΚ όπως κάθε άλλη ομάδα, όμως θα ισχύσει το ίδιο και στην Αθήνα. Από αυτά που διαβάζουμε στα ελληνικά ΜΜΕ, δεν είμαστε και πολλοί σίγουροι».

Ο Μπίστσαν πρέπει να προετοιμάσει πολύ καλά την ομάδα για την επιστροφή στην Αθήνα, σίγουρα θα δοθεί έμφαση στην ψυχολογική προετοιμασία. Οι παίκτες πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, να επικεντρωθούν μόνο στο γήπεδο, να μην απαντήσουν στις προκλήσεις που σίγουρα θα υπάρχουν. Όχι μόνο στον αγώνα, αλλά από τη στιγμή της προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Αθήνας».