Ένας «τελικός» κι ένα ντέρμπι (από τα πολλά)
i

© Intime

Ένας «τελικός» κι ένα ντέρμπι (από τα πολλά)

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 15:07 - 14.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:05 - 14.01.2024

Η ΑΕΚ μπροστά της έχει δύο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις, που δεν έχουν, όμως, καμία σχέση μεταξύ τους...

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ είναι... φωτιά και λάβρα τον Γενάρη. Μετά το ματς με τον Βόλο στην «OPAP Arena», ακολούθησε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, όπου οι «κιτρινόμαυροι» πήραν τη νίκη με 2-1 και το πρώτο παιχνίδι με τον Άρη για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ.

Τώρα, έχει μπροστά της το ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο θα υποδεχτεί στην «OPAP Arena» το βράδυ της Κυριακής (14/1, 20:30) για την 18η αγωνιστική της Stoiximan Super League και τον επαναληπτικό αγώνα με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το Κύπελλο (17/1, 19:00).

Δύο πολύ σημαντικοί αγώνες μέσα σε τέσσερις μέρες. Δύο αγώνες, που μπορούν είτε να εκτοξεύσουν είτε να πληγώσουν την Ένωση. Δύο αγώνες, που σίγουρα διαφέρουν αρκετά ο ένας με τον άλλον...

Τι διακυβεύεται στο ντέρμπι και τι στο Χαριλάου

Πρώτο χρονικά είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την ΑΕΚ. Ένα παιχνίδι, το οποίο αν καταφέρει και το νικήσει θα δώσει συνέχεια στο φοβερό σερί που τρέχει στα μεγάλα ματς, θα ντουμπλάρει τις νίκες της για φέτος κόντρα στο Τριφύλλι και φυσικά το σημαντικότερο: Θα πατήσει κορυφή!

Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για μία αναμέτρηση που κρίνει κάτι παραπάνω πέρα από το ποιος θα βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Super League με την ολοκλήρωση της 18ης αγωνιστικής. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του. Άλλες 16 αγωνιστικές για την ακρίβεια, εκ των οποίων οι περισσότερες συμπεριλαμβάνουν ντέρμπι λόγω των playoffs.

Αντίθετα, η ρεβάνς με τον Άρη για τους «16» του Κυπέλλου δεν είναι απλά ένα ντέρμπι που δίνει τρεις βαθμούς. Είναι ένα ματς στο οποίο κρίνεται πρόκριση. Ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ουσιαστικά θα δώσουν τον πρώτο εγχώριο «τελικό» (μέχρι τον επόμενο).

Η ΑΕΚ συνεχίζει να «κοσκινίζει» την χειμερινή μεταγραφική αγορά, για μπακ και μεσοεπιθετικό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:45 - 13.01.2024

Η ΑΕΚ συνεχίζει να «κοσκινίζει» την χειμερινή μεταγραφική αγορά, για μπακ και μεσοεπιθετικό

Μπορεί να μην έχουν βγει ονόματα στο προσκήνιο, όμως η ΑΕΚ παραμένει ενεργή στην χειμερινή μεταγραφική αγορά, κοιτάζοντας για μπακ, για μεσοεπιθετικό, αλλά ακόμα και για κίνηση έκπληξη

Το βράδυ της Κυριακής (14/1) η ΑΕΚ είτε θα είναι στην κορυφή της Stoiximan Super League είτε απλά κοντά σε αυτή. Ενώ το βράδυ της Τετάρτης (17/1) είτε θα είναι με το 1,5 πόδι στον τελικό του Κυπέλλου (αφού μετά τον Άρη ο δρόμος είναι στρωμένος με ροδοπέταλα), είτε θα είναι εκτός από έναν βασικό της στόχο...