ΑΕΚ: Η υπόθεση Κικάνοβιτς δεν συνδέεται με την εξέλιξη με τον Γκατσίνοβιτς

ΑΕΚ: Η υπόθεση Κικάνοβιτς δεν συνδέεται με την εξέλιξη με τον Γκατσίνοβιτς

Κώστας Τσίλης 13:22 - 20.12.2022 / Ανανεώθηκε: 13:22 - 20.12.2022

Η περίπτωση του Κικάνοβιτς για την ΑΕΚ, δεν σχετίζεται με το γεγονός πως ο Γκατσίνοβιτς μπαίνει στο χειρουργείο και θα απουσιάσει περίπου έναν μήνα

Είναι αλήθεια πως για την ΑΕΚ συνιστά τεράστιο αγωνιστικό πλήγμα, το γεγονός πως θα χρειαστεί να στερηθεί τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς για περίπου έναν μήνα. Ήταν πλέον αναπόφευκτη η επέμβαση για την διαχείριση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον Σέρβο χαφ. Αλλά το κενό που αφήνει ένας τόσο κομβικός παίκτης, είναι τεράστιο. 

Την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί έφεραν στο προσκήνιο ξανά ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Μπένζαμιν Κικάνοβιτς. Με δεδομένο πως ο 22χρονος μεσοεπιθετικός μπορεί να αγωνιστεί, μεταξύ άλλων θέσεων στην επίθεση και σ' αυτή του αριστερού ακραίου, ήταν λογικό να προκύψει ένα συνειρμός με την εξέλιξη στο θέμα του Γκατσίνοβιτς. Όμως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία... σύνδεση ανάμεσα στις δυο υποθέσεις. 

Ο Κικάνοβιτς, όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sportal.gr, είναι ποδοσφαιρικό παιδί του Αλμέιδα. Και ήταν μάλιστα μόλις ο δεύτερος παίκτης το περασμένο καλοκαίρι, μετά τον Ορμπελίν Πινέδα, που ο Αργεντινός τεχνικός έβαλε ονομαστικά στο τραπέζι των μεταγραφικών συζητήσεων. Οι Αμερικανοί μάλιστα έγραφαν πως η Σαν Χοσέ απέρριψε πρόταση της ΑΕΚ ύψους ενός εκατομμυρίου για τον Αμερικανοβόσνιο. Δεν επιβεβαιώθηκε. Πάντως σίγουρα είναι μια περίπτωση που την κοίταξε ζεστά. 

Ακόμα πιο σίγουρο είναι πως το όνομα του Κικάνοβιτς, δεν σβήστηκε από το μεταγραφικό μπλοκάκι της ΑΕΚ, για περισσότερους από έναν λόγους. Είναι σε εξαιρετική ηλικία, έχει τις καλύτερες συστάσεις από τον Αλμέιδα και τα έχει καλά νούμερα σε γκολ και ασίστ. Ως εκ τούτου είναι μια περίπτωση που η ΑΕΚ εξακολουθεί να παρακολουθεί. 

Πως και αν θα προχωρήσει η υπόθεση του Κικάνοβιτς ακόμα και στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, εξαρτάται από τα δεδομένα που θα υπάρχουν σε σχέση με την Σαν Χοσέ. Και γενικώς με το πόσο πρόσφορο θα είναι το έδαφος, για να γίνει τώρα αυτή η κίνηση και όχι το προσεχές καλοκαίρι. Οι εξελίξεις με τον Αμερικανοβόσνιο μεσοεπιθετικό, δεν σχετίζονται με το (σημαντικό) κενό που αφήνει στο αριστερό άκρο της επίθεσης για τον επόμενο μήνα ο Γκατσίνοβιτς.