«Κλείνει» διεθνή Κροάτη ο Άγιαξ που θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο Europa League

Μπόρνα Σόσα

i

©printscreen

«Κλείνει» διεθνή Κροάτη ο Άγιαξ που θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο Europa League

Κωνσταντίνος Ζήκος 18:55 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:00 - 01.09.2023

Η ΑΕΚ έμαθε σήμερα(1/9) τους αντιπάλους της στους ομίλους του UEFA Europa League, με τον Άγιαξ να είναι ένας από αυτούς. Ο «Αίαντας» κινείται δυναμικά στο «μεταγραφικό παζάρι» και βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Μπόρνα Σόσα από τη Στουγκάρδη.

Η κλήρωση των ομίλων του UEFA Europa League δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για την ΑΕΚ, με τους Άγιαξ, Μαρσέιγ και Μπράιτον να είναι οι ομάδες που θα βρεθούν στον δρόμο της. Ο Άγιαξ το φετινό καλοκαίρι, φαίνεται πως «γυρνάει σελίδα», αλλάζοντας μεγάλο μέρος του ρόστερ της. Πάνω σε αυτό το σκεπτικό, κινείται για την απόκτηση του Κροάτη αριστερού μπακ, Μπόρνα Σόσα από τη Στουτγκάρδη.

Όπως δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Nicolò Schira, ο οποίος ειδικεύεται στις μεταγραφές ποδοσφαιριστών, ο Σόσα θα υπογράψει συμβόλαιο με τον «Αίαντα» μέχρι το 2028 και το κόστος της μεταγραφής του από τη Στουτγκάρδη, θα φτάσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος Fabrizio Romano είχε ενημερώσει νωρίτερα πως υπάρχει προφορική συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά τώρα η επίτευξη της μοιάζει να είναι οριστική. Ο Σόσα θα αποχωρήσει από την Γερμανία μετά από πέντε χρόνια, όταν και είχε πάει με μεταγραφή από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Σόσα έχει αγωνιστεί τόσο ως αριστερό μπακ, όσο και ως αριστερό χαφ, με τις συμμετοχές του στις δύο θέσεις να είναι μοιρασμένες. Στη Στουτγκάρδη κατέγραψε 115 συμμετοχές, με 5 γκολ και 35 ασίστ. Πρόκειται για έναν πλάγιο μπακ που δεν έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα, αλλά δημιουργεί συνεχώς για τους συμπαίκτες του.

Ο Άγιαξ μπορεί να αποχαιρέτησε κάποιους παίκτες του βασικού του κορμού το φετινό καλοκαίρι, όπως οι Τάντιτς, Κούντους, Τίμπερ και Άλβαρεζ, αλλά η μεταγραφική του ενίσχυση είναι διαρκής και αρκετά δαπανηρή.