ΑΕΚ: Μεταγραφικός σχεδιασμός με προτεραιότητες αλλά και... ευκαιρίες
i

Παναγιώτης Κονέ, Ράντεκ Κουχάρσκι/intime

ΑΕΚ: Μεταγραφικός σχεδιασμός με προτεραιότητες αλλά και... ευκαιρίες

Κώστας Τσίλης 11:43 - 19.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:57 - 19.12.2022

Στην ΑΕΚ θα κινηθούν στην μεταγραφική αγορά του Γενάρη, όπως και το καλοκαίρι, στοχευμένα αλλά και με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν

Η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι κινήθηκε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο στην μεταγραφική αγορά. Και για πρώτη φορά μετά από πολλά καλοκαίρια, πέτυχε το απόλυτο στις κινήσεις που έκανε, παρότι ήταν λιγότερες σε σχέση με προηγούμενες αντίστοιχες μεταγραφικές περιόδου. Το πλάνο πάνω στο οποίο κινήθηκε ήταν ξεκάθαρο. Είχαν αποφασιστεί στοχευμένες κινήσεις, αλλά παράλληλα υπήρχαν ανοιχτά ραντάρ για ευκαιρίες. 

Με βάση αυτό το πλάνο, θα κινηθεί η ΑΕΚ και στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Έχει γίνει ήδη συζήτηση, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο Ματίας Αλμέιδα, για συγκεκριμένες ανάγκες σε συγκεκριμένες θέσεις. Παράλληλα όμως, αν στην ΑΕΚ διαπιστώσουν πως έχει προκύψει μια ευκαιρία, πέραν των συγκεκριμένων αναγκών, δεν πρόκειται να την προσπεράσουν. 

Για να γίνουν τα πράγματα πιο ξεκάθαρα. Όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sportal.gr η πρώτη προτεραιότητα της ΑΕΚ, για περισσότερους από έναν λόγους, είναι η απόκτηση ενός κεντρικός αμυντικού. Μάλιστα, με συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Ενώ έπεται και η αναζήτηση για ένα αριστερό μπακ. Ήδη αν επιβεβαιωθούν κατά την χειρουργική επέμβαση, οι φόβοι πως η απουσία του Μοχαμάντι θα είναι για μεγάλο διάστημα. 

Σ' αυτές τις δυο θέσεις, η ΑΕΚ κάνει την επισταμένη έρευνα αγοράς της, για να προχωρήσει στις κινήσεις της. Από εκεί και πέρα, τα ραντάρ είναι ανοιχτά, για ότι μπορεί να προκύψει. Χθες υπήρξε δημοσίευμα από τις ΗΠΑ για τον Μπένζαμιν Κικάνοβιτς. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ο Ματίας Αλμέιδα τον έχει βάλει στο τραπέζι και η ΑΕΚ τον παρακολουθεί από το καλοκαίρι. Δεν επιβεβαιώνεται φυσικά, όπως ήδη έχετε ενημερωθεί, καμία πρόταση για τον 22χρονο μεσοεπιθετικό από την ΑΕΚ, όπως γράφουν οι Αμερικανοί. Όμως αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να προχωρήσει η υπόθεση, δεν πρόκειται να αποτελέσει εμπόδιο το γεγονός πως δεν είναι ούτε στόπερ, ούτε ακραίο μπακ.