Αλμέιδα: «Αυτός είναι ο δρόμος μας, να διατηρήσουμε αυτό το πάθος»
i

© Intime

Αλμέιδα: «Αυτός είναι ο δρόμος μας, να διατηρήσουμε αυτό το πάθος»

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 22:47 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 22:55 - 30.11.2023

Οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα της ΑΕΚ από την Μπράιτον.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα της ΑΕΚ από την Μπράιτον στην «OPAP Arena» για το Europa League, ο Ματίας Αλμέιδα έκανε λόγο για ανάμεικτα συναισθήματα και τόνισε πως θα κρατήσει τα θετικά στοιχεία, ενώ θα αναλύσει με τους παίκτες του και τα... στραβά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ποια είναι τα συνθήματά του μετά το παιχνίδι:

«Τα συναισθήματα τα εχω λίγο διαχωρισμένα. Καταρχάς, είμαι ικανοποιημένος για την απόδοση της ομάδας, γιατί πραγματικά ήταν ανταγωνιστική απέναντι σε αυτόν τον μεγάλο αντίπαλο. Υπάρχουν νίκες και ήττες που έρχονται με διαφορετικό τρόπο, για μένα. Ήταν μια ήττα που μας αφήνει εκτός Europa. Αλλά ήταν μία ήττα που θα αναλύσουμε για να δούμε με ποιον τρόπο παίξαμε. Οπότε εμείς ανεβάζουμε το επίπεδο σε σχέση με το παιχνίδι μας. Αυτός είναι ο δρόμος και η απόδοση αυτής της ομάδας. 

Προφανώς είμαστε πικραμένοι που χάσαμε. Για το πάθος για την αγάπη για την αυτοθυσία που έδειξαν οι παίκτες, αλλά και τον κόσμο μας που έχει μία μοναδική ενέργεια. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που είναι φτιαγμένη δεν ξέρω με… 200 εκατ. ευρώ. Δείξαμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί. Και 10 εναντίον 11 το δείξαμε. Οπότε μέσα απ’ αυτόν τον… πόνο τον εσωτερικό που δεν θα συνεχίσουμε στον θεσμό, κρατάμε τα θετικά στοιχεία.

Έχουμε δεχθεί εννέα γκολ και τα έξι είναι με πέναλτι! Υπάρχουν θέματα να δούμε. Θέματα να βελτιωθούν. Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο στη Μαρσέιγ ήταν ανώτερος ο αντίπαλος, μετά ήμασταν στο ίδιο επίπεδο. Και να σε συγχαρώ για τη φωτογραφία στη μπλούζα σου. Ήταν φίλος μου. Ο καλύτερος (σ.σ. φωτογραφία του Μαραντόνα)».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ σε πέντε εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν έχει πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και δεν έχει πάρει το μέγιστο και στα γκολ, παρότι κάνει τελικές:

«Είναι ένα σημείο που αυτό το εξάμηνο μας κοστίζει σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά την ίδια μέρα πέρυσι είχαμε περισσότερα γκολ υπέρ μας. Δημιουργούσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά υπάρχει και μία πραγματικότητα. Εχουμε εκτός τον πρώτο σκόρερ μας. Σίγουρα αν ο Γκαρσία έπαιζε σε τόσα ματς θα είχε κάποια γκολ. Θα πρέπει να επιμείνουμε. Οι παίκτες θα επιστρέψουν και θα σκοράρουν. 

Στη ζωή, όπως και στο ποδόσφαιρο, τα πράγματα πάντα συμβαίνουν για κάτι. Η εικόνα είναι θετική. Φάνηκε η τιμή. Φάνηκε το πάθος, ο σεβασμός για τη φανέλα που φοράνε. Τώρα είναι να διατηρήσουμε αυτό το πάθος, την τιμή, την αγάπη στο παιχνίδι, γιατί αυτός είναι ο δρόμος. Πρέπει να δεχθούμε ότι χάσαμε απόψε και να δούμε τα θετικά. Εχει τελειώσει τώρα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω».