Νέα δικαστική απόφαση για τον αετό της ΑΕΚ!

Νέα δικαστική απόφαση για τον αετό της ΑΕΚ!

Sportal newsroom 23:03 - 09.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:03 - 09.01.2024

Βγήκε νέα δικαστική απόφαση στην υπόθεση του αετού που πέρυσι έκανε την εμφάνιση του στην «OPAP Arena» πριν από τις αναμετρήσεις της ΑΕΚ.

Νέα δικαστική απόφαση βγήκε στην υπόθεση του αετού «Οδυσσέα» που έκανε την εμφάνιση του πέρυσι στην «OPAP Arena» πριν από τα παιχνίδια της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το διοικητικό εφετείο Αθηνών ακυρώνει οριστικά προηγούμενη απόφαση, ως αντίθετη στη νομοθεσία για την ευζωία των ζώων.

Συγκεκριμένα, το σκεπτικό της απόφασης για τον αετό της ΑΕΚ αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία τοπική ή λαϊκή παράδοση ή έθιμο που να δικαιολογεί τη συμμετοχή του αετού σε ανάλογες εκδηλώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας:

«Ο "Οδυσσέας" έβαλε γκολ, φάουλ το δημόσιο! Μεγάλη νίκη για τον θαλασσαετό που πέρυσι βρέθηκε να δίνει... παράσταση πριν τους αγώνες της ΑΕΚ! Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αποφάσισε την οριστική απαλλαγή του "Οδυσσέα" όπως και οποιουδήποτε άλλου πουλιού που τυχόν θα τον αντικαταστήσει, από αυτή την αλόγιστη, βάναυση εκμετάλλευση.

Η άδεια λειτουργίας παραστάσεων - εκδηλώσεων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες με τη συμμετοχή του Θαλασσαετού "Οδυσσέα" χορηγήθηκε στην ΠΑΕ ΑΕΚ με απόφαση του δήμου Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας. Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Ορνιθολογική και πλήθος φορέων και ατόμων, προσέφυγαν στο αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο, με αίτημα την ακύρωση της απόφασης. Αργότερα την ίδια χρονιά, το δικαστήριο είχε απορρίψει την αίτηση αναστολής κατά της συγκεκριμένης απόφασης, εξέλιξη η οποία είχε φέρει σε μεγάλη ανησυχία τον επιστημονικό κόσμο και το ευρύ κοινό.

Ωστόσο, με την απόφαση 2467/2023 (ημ/νία δημοσίευσης 15.12.2023), το διοικητικό εφετείο Αθηνών ακυρώνει οριστικά την ως άνω απόφαση, ως αντίθετη στη νομοθεσία για την ευζωία των ζώων (ν. 4380/2021, αρ. 23), με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει καμία τοπική ή λαϊκή παράδοση ή έθιμο που να δικαιολογεί τη συμμετοχή του πτηνού (αετού) σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, που αποκαθιστά τη νομιμότητα και αφήνει "στα κρύα του λουτρού" τους θιασώτες παρωχημένων πρακτικών και αντιλήψεων, που αντιμετωπίζουν τα ζώα ως αντικείμενα προς εκμετάλλευση. Προς μεγάλη του τιμή, ο κόσμος της ΑΕΚ τάχθηκε εξαρχής αντίθετος στην πρακτική αυτή, σε πλήρη σύμπνοια με την κοινή γνώμη.

Δυσαρέσκεια στην ΑΕΚ για το συμβάν με Κούγια μετά τη λήξη του ντέρμπι
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:54 - 09.01.2024

Δυσαρέσκεια στην ΑΕΚ για το συμβάν με Κούγια μετά τη λήξη του ντέρμπι

Στην ΑΕΚ εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός πως μετά την λήξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αντί να μιλήσει ο Αλμέιδα όπως προβλέπεται, υπήρξε ζωντανή συνέντευξη του Κούγια

Εξυπακούεται ότι κάθε παρόμοια μέλλουσα απόφαση του δήμου Φιλαδέλφειας ή οποιουδήποτε άλλου δήμου που δεν λαμβάνει υπόψιν τα ευρήματα του δικαστηρίου, είτε αφορά τον "Οδυσσέα" είτε άλλο πουλί, είναι απαράδεκτη και θα πρέπει να ακυρώνεται».