ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα έδωσε στίγμα για αποφάσεις του
i

Ματίας Αλμέιδα/intime

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα έδωσε στίγμα για αποφάσεις του

Κώστας Τσίλης 13:49 - 16.12.2022 / Ανανεώθηκε: 13:53 - 16.12.2022

Επιλογές που έκανε ο Αλμέιδα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για το ματς με την Κηφισιά, συνιστούν... οδηγό για τη συνέχεια

Το αγωνιστικό πλάνο που εκπόνησε ο Ματίας Αλμέιδα για το ματς της ΑΕΚ με την Κηφισιά, βασίστηκε κυρίως πάνω στις πολλές απουσίες. Μπορεί δηλαδή ο Λιβάι Γκαρσία να μετακινήθηκε στο δεξί άκρο και να ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που ο Αργεντινός σκοπεύει να μονιμοποιήσει. Ο Γκαρσία ήταν ο φορ της ΑΕΚ και έτσι θα συνεχίσει και στον δεύτερο γύρο. 

Ωστόσο κάποιες άλλες από τις επιλογές που έκανε ο Αλμέιδα στην ενδεκάδα του παιχνιδιού του κυπέλλου, φανερώνουν και τις σκέψεις του για τη συνέχεια. Όπως για παράδειγμα για την θέση του τερματοφύλακα. Ο Αργεντινός τεχνικός χρησιμοποίησε στο ματς με την Κηφισιά τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Αυτό σημαίνει πως, τουλάχιστον προς ώρας, υπολογίζει τον Αυστριακό ως τον τερματοφύλακα του κυπέλλου. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως ο Γιώργος Αθανασιάδης κρατάει την θέση του βασικού για το πρωτάθλημα. Μια θέση που πήρε στην πορεία του πρώτου γύρου και με τις εμφανίσεις του κατάφερε να την "κλειδώσει". Και αυτό που φάνηκε και από την μίνι προετοιμασία τώρα στην διακοπή του πρωταθλήματος, είναι πως ο Αθανασιάδης θα παραμείνει βασικός κάτω από τα δοκάρια. 

Επίσης ο Αλμέιδα στο ματς του κυπέλλου με την Κηφισιά, προτίμησε τον Εχσάν Χατζισαφί για την θέση του αριστερού μπακ. Και τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ τον χρησιμοποίησε στο δεξί άκρο της άμυνας. Κάτι που δείχνει, ή καλύτερα επιβεβαιώνει αυτό που είχε φανεί και στις προπονήσεις, πως προβάδισμα στο μυαλό του Αλμέιδα, για την αντικατάσταση του τραυματία Μοχαμάντι, έχει ο Χατζισαφί.