ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα επαναφέρει στην ενδεκάδα τους συνήθεις ύποπτους
i

ΑΕΚ, πανηγυρικό/©intime

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα επαναφέρει στην ενδεκάδα τους συνήθεις ύποπτους

Κώστας Τσίλης 08:15 - 15.01.2023 / Ανανεώθηκε: 08:36 - 15.01.2023

Στο σημερινό (16:00) ματς με τον Παναιτωλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Αλμέιδα αλλάζει και πάλι σχεδόν ολόκληρη την ενδεκάδα της ΑΕΚ και επαναφέρει το σχήμα που χρησιμοποιεί στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ πηγαίνει στο σημερινό (16:00) ματς με τον Παναιτωλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχοντας ήδη παίξει δυο ματς μέσα στις προηγούμενες επτά μέρες. Και αναμένεται να παίξει ακόμα δυο παιχνίδια, μέσα στις επόμενες επτά. Στο παιχνίδι κυπέλλου της προηγούμενης Τετάρτης με την Κηφισιά, ο Ματίας Αλμέιδα άλλαξε ολόκληρη την ενδεκάδα, σε σχέση με τον ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Σήμερα, ο Αργεντινός τεχνικός ετοιμάζεται να επαναφέρει την ενδεκάδα του... πρωταθλήματος.

Δεν πρόκειται ο τεχνικός της ΑΕΚ να κάνει έντεκα αλλαγές στο σημερινό ματς σε σχέση μ' αυτό της περασμένης Τετάρτης. Αλλά σίγουρα θα κάνει εννέα και υπάρχει και ένα ενδεχόμενο να κάνει δέκα. Δεδομένα ο Λάζαρος Ρότα θα είναι ο παίκτης που θα κρατήσει την θέση του σήμερα στο βασικό σχέση και ήταν και στην ενδεκάδα με την Κηφισιά. ΄Έτσι κι αλλιώς όμως, είναι ποδοσφαιριστής που λογίζεται στους βασικούς και στο σχήμα του πρωταθλήματος. Ακόμα και αν ο Σιντιμπέ δεν απουσίαζε με τραυματισμό, πιθανότατα ο Ρότα πάλι θα ξεκινούσε στο ματς. 

Επίσης είναι πολύ πιθανό ο Πάολο Φερνάντες να κρατήσει και σήμερα την θέση του στο δεξί άκρο της επίθεσης. Έχει κάνει εξαιρετικό ματς με την Κηφισιά, ήταν εξαιρετικός όταν μπήκε αλλαγή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ίσως ο Αλμέιδα δεν θέλει να του κόψει τον ρυθμό του Ισπανού, τώρα που δείχνει πως τον βρήκε. Άλλωστε ο Νορντίν Άμραμπατ δεν έκανε και το καλύτερο του ματς την προηγούμενη Κυριακή στο ντέρμπι. Παρόλα αυτά ο Μαροκινός διατηρεί λόγω ποιότητας και εμπειρίας, πιθανότητες να είναι αυτός που θα ξεκινήσει στο σημερινό ματς. 

Κατά τα άλλα οι υπόλοιποι εννέα της σημερινής ενδεκάδας, θα είναι και οι εννιά που έπαιξαν με τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη Κυριακή και που έμειναν είτε στον πάγκο, είτε στην εξέδρα, στο μεσοβδόμαδο ματς του κυπέλλου. Εκτός αν ο Αλμέιδα αποφασίσει να ξεκινήσει το ματς με φουλ επιθετικό σχήμα και ο Γιόνσον μείνει στον πάγκο για να παίξει στον άξονα ο Πινέδα και να πάρουν τα δυο άκρα ο Φερνάντες με τον Άμραμπατ. Αλλά είναι σενάριο που συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.