Ο Αλμέιδα επιστρέφει εκεί που συστήθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλα είναι αλλιώς για την ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα επιστρέφει εκεί που συστήθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλα είναι αλλιώς για την ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 07:00 - 24.02.2024

Στην Λαμία έκανε ο Αλμέιδα το ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ και τώρα επιστρέφει στο ίδιο γήπεδο για πρώτη φορά, έχοντας αλλάξει και πετύχει τα πάντα στην Ένωση

Ήταν Αυγούστου του 2022, όταν ο Ματίας Αλμέιδα φρεσκοφερμένος και... φρεσκοκουρεμένος, έμπαινε στο γήπεδο της Λαμίας για να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ. Ήταν η πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Το πρώτος ματς μετά μια από καταστροφική σεζόν για την Ένωση, που την άφησε εκτός Ευρώπης. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Αλμέιδα και των συνεργατών του, στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα έφερε έτσι η μοίρα, που από εκείνο το βράδυ του Αυγούστου του 2022, ο Αργεντινός τεχνικός μόλις τώρα, 1,5 χρόνο μετά, επιστρέφει ξανά για πρώτη φορά στο ίδιο γήπεδο. Και στο ενδιάμεσο, έχει αλλάξει τα... πάντα στην ΑΕΚ.

Το πιθανότερο είναι πως ούτε πριν από εκείνο το παιχνίδι με την Λαμία τον Αύγουστο του 2022, ούτε ακόμα και μετά, δεν θα μπορούσε ο Αλμέιδα να φανταστεί τι θα επακολουθούσε. Παρά τη νίκη με 3-0. Αυτό που ακολούθησε μετά από εκείνο το ντεμπούτο του Αργεντινού τεχνικού, ήταν ίσως πέρα απ' αυτά που και ο ίδιος θεωρούσε πως μπορούσε να πετύχει. Άλλωστε δεν ήταν μόνο η κατάκτηση του νταμπλ, αλλά και το δέσιμο με την ΑΕΚ.

Απο εκείνο το ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ, μέχρι και την τωρινή επίσκεψη στην Λαμία, ο Αλμέιδα τα έχει αλλάξει όλα. Η ΑΕΚ είναι η εν ενεργεία πρωταθλήτρια, αλλά και η εν δυνάμει καθώς είναι πρώτη στην βαθμολογία.

Δεν παίζει πλέον μ' εκείνο το 3-5-2, με το οποίο είχε παρατάξει ο Αργεντινός τεχνικός την ομάδα σ' εκείνο το ματς με την Λαμία, αλλά έχει καθιερώσει ένα 4-4-2. Το μόνο που μένει σταθερό, είναι οι σκόρερ εκείνης της νίκης της ΑΕΚ.

Εκτός προπόνησης της ΑΕΚ ξανά Γκαρσία και Ρότα, εκτός και από το ματς με την Λαμία
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:55 - 23.02.2024

Εκτός προπόνησης της ΑΕΚ ξανά Γκαρσία και Ρότα, εκτός και από το ματς με την Λαμία

Ούτε ο Γκαρσία αλλά ούτε και ο Ρότα ακολούθησαν το κανονικό πρόγραμμα και της σημερινής προπόνησης της ΑΕΚ και ως εκ τούτου δεν υπολογίζονται από τον Αλμέιδα για το αυριανό ματς με τη Λαμία.

Τόσο ο Σέρχιο Αραούχο, που πέτυχε δυο γκολ τότε, όσο και ο Ορμπελίν Πινέδα που έβαλε το κερασάκι με το τρίτο γκολ, είναι και στο τωρινό ρόστερ της ΑΕΚ, αλλά και στην αποστολή γι αυτό το ματς με την Ένωση.