Ο καθοριστικός Τσούμπερ και το αήττητο σερί της ΑΕΚ με τα γκολ του Ελβετού (vids)

Στίβεν Τσούμπερ

i

©Intime

Ο καθοριστικός Τσούμπερ και το αήττητο σερί της ΑΕΚ με τα γκολ του Ελβετού (vids)

Κώστας Τόπας 16:29 - 26.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:29 - 26.09.2023

Ο Στίβεν Τσούμπερ σε ακόμη ένα ντέρμπι ήταν καθοριστικός, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ΑΕΚ να πάρει τη νίκη και διεύρυνε το σερί που θέλει την Ένωση να κατακτάει τρίποντα κάθε φορά που σκοράρει.

H ΑΕΚ μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά με γκολ των Τσούμπερ και Πινέδα επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού και πήρε τεράστιο διπλό στη Λεωφόρο. Μετά από αυτό το τρίποντο, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ανέβηκε στην τέταρτη θέση με οκτώ βαθμούς, έναν πίσω από τους «πράσινους».

Ενας εκ των πρωταγωνιστών για τους «κιτρινόμαυρους», ήταν ο Στίβεν Τσούμπερ. Ο 31χρονος Ελβετός μεσοεπιθετικός ήταν αυτός ο οποίος σκόραρε για την ομάδα του για να πετύχει το 1-1, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ελίασον έδωσε στον Γκαρσία, από τη μονομαχία του με τον Χουάνκαρ, η μπάλα στρώθηκε στον Τσούμπερ κι αυτός με δεξί σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπρινιόλι για το 1-1. 

Με αυτόν τον τρόπο, ο Τσούμπερ έφτασε τα τρία τέρματα σε τέσσερις εμφανίσεις τη φετινή σεζόν, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Αυτό είχε φροντίσει να αποδείξει και στο Ζάγκρεμπ, εκεί όπου ο Ελβετός ισοφάρισε σε 1-1 με τη Ντιναμό κι έβαλε τις βάσεις ώστε η ΑΕΚ να φύγει στη συνέχεια με το διπλό, ενώ δίχτυα βρήκε και στην ανατροπή της ΑΕΚ στον Βόλο, κάνοντας το 1-2 σε εκείνο το παιχνίδι.

Η πρώτη φορά που ο Στίβεν Τσούμπερ βρήκε δίχτυα με τα «κιτρινόμαυρα», ήταν κόντρα στον Ιωνικό, πάλι σε εκτός έδρας ματς για την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, στις 22 Ιανουαρίου του 2023, η ΑΕΚ αντιμετώπισε τους Νικαιώτες για την 19η αγωνιστική της Stoiximan.gr Super League. Τότε, το γκολ της... λύτρωσης ήρθε με τον Τσούμπερ στις καθυστερήσεις και χάρη σε αυτό η Ένωση πρόσθεσε τρεις βαθμούς στο σακούλι της. Στην 80η συμμετοχή του με τη φανέλα της ΑΕΚ ο Τσούμπερ έφτασε τα 19 γκολ με τα «κιτρινόμαυρα».

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι ο Στίβεν Τσούμπερ έχει χτίσει ένα εντυπωσιακό σερί, καθώς κάθε φορά που βρίσκει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, η ομάδα του δεν χάνει. Πέρυσι μέτρησε οκτώ γκολ και πέντε ασίστ σε 34 συμμετοχές με τον Δικέφαλο στο στήθος. Στα οκτώ παιχνίδια που σκόραρε, η ΑΕΚ κατέκτησε επτά νίκες, δηλαδή 21 βαθμούς. 

Η μοναδική φορά που ο Τσούμπερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και η ομάδα του δεν πήρε στο τέλος θετικό αποτέλεσμα, ήταν στα Play Offs κόντρα στον Ολυμπιακό. Τότε, είχε ανοίξει το σκορ, ωστόσο η Ένωση ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με 3-2 από τους «ερυθρόλευκους».

Φέτος, ο 32χρονος Ελβετός έφτασε ήδη τα τρία τέρματα αποδεικνύοντας ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση, κάνοντας ουσιαστικά παιχνίδια και δίνοντας  πολύτιμες λύσεις στην ΑΕΚ.